Skundų dėl triukšmo senamiestyje nemažėja

Senamiesčio gyventojai toliau piktinasi triukšmu, kurį kelia čia įsikūrusios pasilinksminimo vietos, jų lankytojai, važinėjantis transportas. Atsižvelgę į skundus, kontrolieriai surengė naktinį patikrinimą. Jų teigimu, situacija nėra tragiška.

Senamiesčio gyventojai toliau piktinasi triukšmu, kurį kelia čia įsikūrusios pasilinksminimo vietos, jų lankytojai, važinėjantis transportas. Atsižvelgę į skundus, kontrolieriai surengė naktinį patikrinimą. Jų teigimu, situacija nėra tragiška.

Piktinasi nekultūringais lankytojais

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su policijos pareigūnais patikrinimą senamiestyje vykdė nuo 23 iki 3 valandos.

„Buvome gavę skundus iš Žvejų, Kurpių, Jūros gatvės gyventojų. Žmonės piktinosi, kad jų ramybę drumsčia šalia įsikūrę naktiniai barai, jų lankytojai, taksi automobiliai“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Gyventojai skundėsi dėl įstaigos, kuri įsikūrusi Kurpių gatvės 3 name. Šalia esančio daugiabučio namo gyventojai piktinosi, kad lankytojai ne tik triukšmauja, bet ir šlapinasi viešoje vietoje.

Pasak V.Valio, patikrinimo metu prieš šios įstaigos nebuvo užfiksuota išskirtinio triukšmo. Prie jos nebuvo besibūriuojančių jaunuolių. Triukšmą kėlė nebent akmenuotu grindiniu pravažiuojančios mašinos.

„Gatvelės siauros. Labai girdisi, kai važiuoja transportas. Aišku, gal tik mes pakliuvome tokiu metu, kada nebuvo triukšmaujančių jaunuolių. Žmonės, kurie nuolat čia gyvena, greičiausiai daug ko prisižiūri ir prisiklauso. Nė vienas nenorėtume gyventi priešais naktinį barą“, – tvirtino vedėjas.

Taksistams gresia baudos

Kontrolieriai lankėsi ir Žvejų gatvėje. Užfiksuota, kad čia daugiausiai triukšmo kėlė taksistai, kurie laikė užvestus automobilių variklius. Penkiems iš jų gresia baudos, nes stovėjo, nepaisydami ženklo.

„Žvejų gatvėje yra pastatyti du ženklai. Vienas nurodo, kad čia draudžiama stovėti nuo 9 iki 23 val. Antras, jog sustoti draudžiama. Jis nėra apribotas laiku. Taksistai nepaisė šio ženklo. Dėl to jiems gresia nuobaudos. Savivaldybė visais būdais bando apriboti eismą šioje gatvėje“, – pabrėžė vedėjas.

Kontrolierių nemalonią dėl per didelio triukšmo užsitraukė baras, įsikūręs Žvejų gatvė 10. V.Valys pasakojo, kad iš šios įstaigos nuolat į lauką vaikščiojo lankytojai. Atidarius duris, girdisi garsi muzika.

„Šioje įstaigoje nėra įrengta jokių pertvarų, kad triukšmas mažiau girdėtųsi. Kitose jos yra įrengtos. Tad triukšmas viešoje erdvėje nesigirdi“, – dėstė vedėjas.

V.Valys pasakojo, kad gyventojai taip pat skundėsi, kad šios įstaigos lankytojai lauke rūko, keikiasi, kitaip triukšmauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau perdaug

Jau perdaug portretas
perlenkta lazda su tuo triukšmu.Kiekvieną vasarą žviegimas.Na kelkitės von iš to senamiesčio, jei nervai nelaiko.Na bet ne,toks įspūdis kad skūstis yra tam tikros žmonių grupės hobi.Įtariu kad arba pensionėrai, arba išlepinti turčiai pripratę kad kiekvienas jų pirstelėjimas sukeltų dėmesį.Liaukitės.Kitas reikalas kad policajai nedirba, kad nėra tualetų ir kad ne visada užtenka šišioniškiui prisilupus kontroliuoti situaciją.

XX

XX portretas
A, tai va kokie tie "reidai".... Viskas papirkta, viskas nupirkta... Kaip bjauru... Bet už kiek reikia parsiduoti?

Akla Temidė

Akla Temidė portretas
Reidas vyko 2-3 valandą nakties. Tos nakties 1 valandą baro "Groovy" staleliai, kėdės ir sėdmaišiai per naktis stovintys lauke kažkur stebuklingai buvo paslėpti. Šiaip juos paryčiais sumeta į savo bardelio vidų. Kadangi bardelo visai uždaryti negalėjo , tai inventorių paslėpė pas kaimynus. Iš to kyla klausimas. KODĖL SLĖPĖ ? Vadinasi lauko kavinė NEGALI dirbti visą naktį, kaip visada būna. Kitas klausimas, kaip jie sužinojo, kad reidas bus ? Darome išvadą - kam reikalingi tokie tikrinimai ? Reikia duoti atsakymą ministerijai. Atsakyme bus parašyta "Tikrinome. Viskas tvarkoje. Gyventojai penkis metus neturędami ką veikti naktimis rašinėja skundus, nesuprasdami, kad kovoja su vėjo malūnais, nes miesto valdžia neįgali sutramdyti kelių barų savininkų." O gal nenori ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių