Skulptūrų parke – Vynerio arbatėlė su pavasariškais žaidimais

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, balandžio 5-ąją, Juliaus Liudviko Vynerio labdaros ir paramos fondas uostamiesčio bendruomenę kviečia į pavasario sutiktuves Skulptūrų parke.

Jaukioje bendruomenės popietėje miestiečius šildys net tik pavasariška saulė, bet ir karšta arbata, parko kaimynų kultūrinė programa šeimoms bei gerosios naujienos, kuriomis pasidalins Vynerio arbatėlės iniciatoriai.

Filantropijos pradininku Klaipėdoje laikomo pirklio Juliaus Liudviko Vynerio atminimą puoselėjantis Fondas šiemet pradeda naują iniciatyvą – Stipendijų programą jauniesiems kūrėjams, kurių mokymosi ar profesinė veikla susijusi su meno, kultūros ar technikos sritimi. 

Renginyje bus pristatyta ir pirmoji Fondo stipendininkė, gausianti vienkartinę Fondo paramą studijoms tęsti. Ja tapo Klaipėdos universitete žurnalistikos specialybę studijuojanti trečiakursė klaipėdietė Edita Stanevičiūtė.

Vynerio arbatėlės tradicija bei naujoji fondo iniciatyva – Stipendijų programa – nėra visiškai naujos idėjos. Šios bendruomenę geriems darbams telkiančios iniciatyvos įžvalgiai buvo užrašytos dar Juliaus Liudviko Vynerio testamente, sudarytame 1855 m. birželio 26 d.

Klestintis senosios Klaipėdos pirklys, iš prekybos sėklomis ir pinigų skolinimo sukaupęs nemenkus turtus, testamento vykdytojams nurodė 10 tūkst. talerių paliekąs stipendijų fondui studijuojantiems menininkams arba technikams įkurti (4 stipendijos po 360 markių per metus).

Dar daugiau nei 300 tūkst. talerių buvo palikta įvairioms labdaros organizacijoms bei švietimo iniciatyvoms finansuoti. Paties Vynerio nurodymu kasmet jo gimimo dieną, balandžio 1-ąją, turėjo būti pamaitintas šimtas miesto varguolių. Tam buvo palikta net 1000 talerių.

2004-aisiais sukurtas J. L. Vynerio labdaros ir paramos fondas savo uždaviniu užsibrėžė tęsti ir stiprinti filantropijos tradicijas uostamiestyje.

„Jau dešimtmetį veikiame kaip bendruomenės fondas, vienijantis gerąsias iniciatyvas, prisidedantis prie miesto žmonių problemų sprendimo. Patys sėjame gerumo sėklas, raginame tai daryti ir kitus, kad visi galėtume džiaugtis turtingu ir gražiu gerųjų idėjų sodu“,- sako J. L. Vynerio labdaros ir paramos fondo direktorė Inga Aksamitauskaitė-Bružienė.

Fondo atstovai džiaugiasi, jog ir šiemet ruošdami Vynerio arbatėlę rado ne vieną geranorišką bendramintį. Prie šventinės popietės organizavimo noriai prisidėjo Skulptūrų parko kaimynai – vaikų darželio „Traukinukas“ šokėjai, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Renginių režisūros katedros pirmakursių trupė su programa „Pavasariški žaidimai“.

Karšta arbata visus šventės dalyvius pavaišins Klaipėdos turizmo mokyklos bendruomenė. Šventinės popietės pradžia – 12 val. Kviečiame visus dalyvauti!
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių