Siuntų srautai nemažėja

Nors šventinis laikotarpis baigėsi, pašte eilės prie langelių, kur galima atsiimti siuntas ir siuntinius, nemažėja. Siekdamos kuo greičiau aptarnauti klientus, darbuotojos pluša išsijuosusios.

Nors šventinis laikotarpis baigėsi, pašte eilės prie langelių, kur galima atsiimti siuntas ir siuntinius, nemažėja. Siekdamos kuo greičiau aptarnauti klientus, darbuotojos pluša išsijuosusios.

Manė, kad keičia eurus

Klaipėdos centriniame pašte ketvirtadienio vakarą apie 18 val. eilė prie langelių, kur išduodamos siuntos, buvo nusitęsusi per visą salę. Žmonių, net ir besibaigiant darbo dienai, nemažėjo. Į eilę vis stojo nauji klientai.

Kai kurie, pamatę tokią kamšatį, labai nustebdavo. Būta ir tokių, kurie apsisukdavo ir išeidavo, žadėdami atvykti kitą dieną. Kai kas neslėpė apmaudo, kad, norėdami atsiimti siuntą, privalėjo laukti pusvalandį.

Pasitaikė ir tokių, kurie užėję į paštą pamanė, kad žmonės stoviniuoja norėdami išsikeisti eurų. Viena taip pagalvojusi moteris prie langelio nuėjo be eilės. Tačiau greičiau atsiimti siuntos jai nepavyko.

Akimirksniu užprotestavo eilėje stovėję žmonės. „Šios ponios neaptarnaukite. Ji atėjo be eilės. Kai kurie su vaikais jau laukia pusvalandį“, – tvirtino viena siuntinio laukusi klientė.

Apšaukta moteris nustebo: „Ar ir norėdama atsiimti siuntą turiu laukti eilėje? Juk ne eurų atėjau išsikeisti“. Tačiau jai greitai buvo paaiškinta, kad čia visi laukia atsiimti siuntų. Eurai prie šių langelių nekeičiami.

Moteris atsiprašė, tačiau į eilės galą neatsistojo. Ji apsisuko ir išėjo. Žadėjo grįžti kitą dieną.

Nesibaigia šventinės siuntos

Dvi pašto darbuotojos suplukusios dirbo, kad kuo greičiau aptarnautų siuntų laukiančius klientus. Tačiau į eilę stojo vis nauji žmonės.

Lietuvos pašto atstovė Aurelija Jonušaitė pasakojo, kad tokia situacija dėl siuntų sausį nėra neįprasta.

„Kasmet taip būna pirmąjį metų mėnesį. Šventinės siuntos keliauja nuo gruodžio pradžios iki sausio pabaigos. Aišku, intensyviausias metas būna gruodžio viduryje. Šis laikotarpis intensyvus viso pasaulio paštuose“, – komentavo atstovė.

Pasak A.Jonušaitės, būna, kad siuntas iš užsienio siunčia artimieji, giminaičiai. Vėluoja skrydžiai. Viskas užtrunka. Dar šventinio laikotarpio metu papuola laisvadienių. Kiti dovanas siunčia ir po švenčių.

Užsisako iš užsienio

„Stengiamės organizuoti darbą taip, kad galėtume kuo greičiau aptarnauti klientus“, – pabrėžė atstovė.

A.Jonušaitė taip pat atkreipė dėmesį, kad vakarais visada būna daugiau klaipėdiečių. Dauguma atsiimti siuntų užvažiuoja po darbo, nes taip patogiau.

„Nemanau, kad dieną būna didelės eilės“, – tvirtino atstovė.

Darbo krūvį paštui apsunkina ir gyventojai, kurie užsisako prekių iš kinų portalų. Šiuo metu ten vyksta dideli išpardavimai. Užsakymai iš tokių portalų Lietuvoje yra labai populiarūs.


Šiame straipsnyje: paštassiuntossiuntiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Viskas butu gerai , jei pastas dirbtu tik jam skirta darba. Personalo kiekis paskaiciuotas dirbti su laiskais ir siuntiniais , bet tikrai ne su mokesciu priemimu , bei euru keitimu. Kai norima su esamais etatais aprepti viska , tada ir gaunasi balaganas.

susierzines del eiliu paste

susierzines del eiliu paste portretas
EILES PASTE KLAIPEDOJE JAU ERZINA. Vadovas pasto blogai organizuoja ar nesugeba organizuoti darbo, nekitaip. Kiek benueisi i pasta, eiles eiles eiles....

tam AK

tam AK portretas
Pašto merginos dirba gerai, bet jų yra mažai. Langeliai trys, o dirba viena, maks dvi. Aš atvažiavau į paštą šeštadienio rytą, pralaukiau pusvalandį kol paštą atidarys, buvau prie langelio pirmas, BET siuntinio negavau. Sako, kad taip siuntinį tai jie turi, bet atiduoti negali ir man reikia ateiti atsiimti siuntinį pirmadienį 16 val. Nugi akivaizdu, kad paštas nesusitvarko su savo darbu, per mažai moka dirbti kompiuteriais, per daug popierizmo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių