Siūloma apšviesti Parnidžio kopą

Neringos savivaldybei siūloma žibintų šviesomis apšviesti Parnidžio kopą.

Dėl pasiūlymo taip išryškinti Nidos gyvenvietės simbolį nuspręsta atsiklausti vietos gyventojų bei svečių nuomonės. Viešojoje erdvėje savo nuomones reiškiantys gyventojai pasiskirstė į dvi grupes – vieni mano, kad toks sumanymas yra puikus, o kiti norėtų, kad panašaus dėmesio sulauktų ir kiti Neringos objektai.

Neringos savivaldybė sulaukė pasiūlymo kaip dar labiau išryškinti ryškiausią Nidos gyvenvietės simbolį – Parnidžio kopą.

Siūloma ją apšviesti žibintų šviesomis. Numatoma, kad neintensyvia šviesia būtų galima išryškinti visą į Nidos gyvenvietę žvelgiančios kopos pusę.

Prieš nusprendžiant ar vertėtų įgyvendinti tokį siūlymą kurorto valdžia nusprendė išklausyti ir gyventojų bei kurorto svečių nuomonių ir atsiliepimus paprašė palikti Neringos savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Per bemaž parą nemažai vartotojų suskubo pareikšti savo nuomonę, kuri nėra vieninga.

Kai kurie pakomentavusieji tvirtino palaikantys siūlymą ir pastebėjo, jog panašaus sprendimo tikėjosi jau seniai. Kiti neabejojo, kad apšviesta kopa atrodytų įspūdingai, kai kurie dalijosi ir pavyzdžiais iš užsienio, kur panašiai išryškinti gamtos objektai tapo žmonių traukos vietomis.

Vis dėlto, ne visi buvo nusiteikę palaikyti tokį Neringos valdžiai pateiktą siūlymą.

Kai kurie manė, kad tokios naujovės „nepraleis“ gamtosaugininkai dėl šviesos taršos gyvūnams.

Būta ir tokių, kurie pažėrė kritikos kurorto valdžiai ir pastebėjo, kad vertėtų daugiau dėmesio skirti kitiems Neringos miesteliams – apšviesti taką link jūros Juodkrantėje, pasirūpinti vaikų žaidimų aikštelėmis ir pan.

Neringos savivaldybės atstovai gyventojus patikino, kad visos gyvenvietės teritorijos savivaldybei yra svarbios ir visur pagal esančias galimybes siekiama vystyti infrastruktūrą bei diegti naujoves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidma Klaipėdoje

Vidma Klaipėdoje portretas
Jokiu būdu. Natūrali gamta naktį turi teisę pasilsėti. Labiausiai - nuo žmonių. Lempos - tai kelio į Palangos Basanavičiaus gatvę pradžia.

...

... portretas
O Gedimino kalnas Vilniuje apšviestas?.. Na, kam kalnui tos šviesos, ten žvaigždėmis reikia Grožėtis; - tik nesugalvokit funikulieriaus įrengt nes bus kaip Vilniuje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių