Situacija Parko gatvėje varo į neviltį

Parko ir gretimose gatvėse gyvenantys klaipėdiečiai apimti nevilties. Žmonės nebežino, ko griebtis ir kaip apsiginti nuo automobilių statymo tvarkos nepaisančių Poilsio parko lankytojų, kurie neretai kelia grėsmę ir aplinkiniams. Kritikos nešykštima ir pažeidėjų esą nesukontroliuojančioms tarnyboms.

Nepageidaujami svečiai

Jau kurį laiką Parko ir greta jos esančių arterijų gyventojai priversti taikstytis arba kovoti su nepageidaujama į Poilsio parką atriedančių automobilių kaimynyste.

Gyventojų teigimu, siaura gatvelė yra paversta mašinų stovėjimo aikštele.

"Situacija nesame patenkinti", – apibendrino čia gyvenantis Valdas.

Pašnekovo žiniomis, įrengiant parką, detaliajame plane buvo numatyta šiaurinėje minėtos erdvės dalyje įkurdinti automobilių stovėjimo aikštelę, tačiau, anot vyro, šie planai nebuvo įgyvendinti.

Baiminasi nelaimės

Dėl sunkiai valdomos situacijos jau kiek anksčiau gyventojai kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę. Tuomet problemą pabandyta išspręsti vienoje gatvės pusėje pastačius ženklą "Sustoti draudžiama"ir "Gyvenamoji zona". Šiuo metu Parko gatvėje dar stūkso ribotą stovėjimo laiką leidžiantis ženklas.

Vis dėlto, anot gyventojų, padėties tai nekeičia, o ypač sudėtinga ji tampa šiltuoju metų laiku ir savaitgaliais.

Miestiečiai pasakojo, kad neretai automobiliais į parką atriedantys žmonės siauroje gatvelėje nevengia viršyti greičio, nepaiso esančių kelio ženklų, automobilius stato ant vejos ar net užstato sankryžas bei užkerta kelią saugiai patekti į Parko gatvę iš Herkaus Manto gatvės.

Gyventojai baiminasi jiems ir jų vaikams kylančio pavojaus ir yra tikri, jog liko tik laiko klausimas, kada susiklosčiusią padėtį vainikuos nelaimė.

Situacija – žinoma

Gražioje miesto vietoje įsikūrę klaipėdiečiai kritikos žeria ir įvairioms institucijoms. Žmonės įsitikinę, kad vairuotojų kontrolė čia vykdoma per retai.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pripažino, kad Parko gatvės problema jam yra žinoma.

"Situacija nėra visiškai pasibaisėtina. Šią teritoriją mes esame įtraukę į periodinių patikrinimų planą. Mūsų specialistai, tiek važinėdami vakare, tiek vykdami į kitus reidus, į Parko gatvę užsuka. Žinoma, pastebėjome, kad vakarais ten suvažiuoja automobiliai, žmonės stato mašinas ant sutryptos  vejos arba pažeidžia stovėjimo būdą", – dėstė V.Valys.

Pašnekovo teigimu, daugiausia pažeidimų registruojama vyraujant šiltiems orams, pavakarėmis.

Fiksuoja daug pažeidimų

Anot V.Valio, uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus kontrolieriai į Parko gatvę užsuka du kartus per savaitę, patikrinimus esą rengia ir policijos pareigūnai.

Poskyrio vedėjas pasakojo, kad vieno patikrinimų, organizuoto šiltą vakarą, metu registruota 12 pažeidimų. Vidutiniškai čia užfiksuojama 4–5 stovėjimo tvarkos pažeidimai.

Specialistai pastebi, kad parko lankytojai automobilius galėtų palikti greta esančio prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, o ne žūtbūt riedėti iki pat parko prieigų.

Taip pat manoma, kad Parko gatvėje vertėtų įrengti ir stovėjimo būdą aiškiau nurodantį kelio ženklą, mat dabartinis, tikėtina, gali suklaidinti kai kuriuos vairuotojus.

Įves mokamą stovėjimą?

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad situaciją buvo bandyta pagerinti pastatant stovėjimo tvarką ir trukmę nurodančius ženklus, tačiau pripažino, kad problema vis dar išliko. Anot jo, konfliktų tarp parko lankytojų ir šio rajono gyventojų netrūksta.

Šiuo metu savivaldybėje galvojama apie įvairius variantus. Anot skyriaus vedėjo, galbūt galima svarstyti stovėjimo šioje teritorijoje apmokestinimo galimybes.

"Veikiausiai tai kažkiek drausmintų, nes, iš tiesų, visai netoli yra "Studlendo" aikštelė", – tikino R.Mockus.

Vis dėlto pašnekovas pabrėžė, kad tokia galimybė – kol kas tik viena iš išeičių. Tiesa, šis variantas, pasak R.Mockaus, tiktų ir gyventojams, kurie dėl šios problemos kreipiasi į savivaldybę.

"Ne paslaptis, kad panaši padėtis buvo Klaipėdos rajone, Karklėje. Ten buvo vien ženklai, bet jų, deja, nepaisė, o dabar, atsiradus šiai parkomatų sistemai, kurią įvedė rajono savivaldybė, matome, kad situacija šiek tiek pasikeitė į gera", – komentavo skyriaus vedėjas.

R.Mockus tvirtino, kad visiškai uždrausti į parką atvažiuojančių lankytojų automobilių eismo nevertėtų. Problemą esą reikia spręsti kompleksiškai.

"Galbūt ateityje atsidarys ta aikštelė, kuri dabar yra užtverta universiteto. Tikėtina, jeigu šis nemažas plotas atsivertų, mažiau mašinų stovėtų Poilsio parke. Tai yra kompleksinis dalykas, ir su universitetu esame bendravę dėl tam tikrų dalykų. Kol kas situacija yra gana probleminė, tačiau ji stebima", – patikino pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savivaldybes klerkams

Savivaldybes klerkams portretas
Ikaskit stulpus prie ivaziavimo i parko gatve ir ''ISSISPRES''visos sio rajono problemos-tipo''pigu ir efektinga''.

Anonimas

Anonimas portretas
Yra didziule stovejimo aikstele prie universiteto. Parko prieigose padaryti stovejima tik neigaliems

Baba

Baba portretas
Atbraižykit žardės žiedą atgal.Kokiam genijui šovė į galvą ši mintis perbraižyti? Kas tik važiuoja,tas keikia.viražų žiedas
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių