Situacija dėl COVID-19 Klaipėdoje kaista: gyventojai įspėjimus ignoravo?

Per praėjusį ilgąjį savaitgalį Klaipėdoje fiksuota beveik 300 koronaviruso atvejų. Lietuvoje situacija dar aštresnė, būtent todėl Vyriausybė nuo artėjančio šeštadienio planuoja įvesti visuotinį karantiną.

"Tūkstantis vienas. Tai ne tik arabų pasakų rinkinys, tai kraupi COVID-19 statistika Lietuvoje šiandien. Prisiminkite šį skaičių, kai šiomis dienomis planuosite keliones į kapines lankyti kapų", – prieš pat ilgąjį Vėlinių savaitgalį savo socialiniame tinkle "Facebook" rašė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Tačiau šių ir kitų įspėjimų žmonės, regis, per daug nepaisė. Spalio 31–lapkričio 2 d. Klaipėdos apskrityje fiksuota 412 koronaviruso atvejų, beveik 300 jų – Klaipėdos mieste.

Klaipėdos savivaldybei teikiame pasiūlymą dėl "Sendvario" progimnazijos, kad taikytų infekcijų plitimo ribojimo režimą.

Lapkričio 1–3 d. uostamiestyje buvo užregistruotos šešios mirtys, susijusios su koronavirusu.

Visi mirusieji buvo garbaus amžiaus, turėjo gretutinių ligų, tačiau jiems buvo nustatytas COVID-19.

"Klaipėdos savivaldybei teikiame pasiūlymą dėl "Sendvario" progimnazijos, kad taikytų infekcijų plitimo ribojimo režimą. Nes ten yra problemų dėl pradinių klasių pedagogų. Sergančių mokinių nėra, bet užsikrėtė penki darbuotojai, iš jų – trys mokytojos, kurios artimą sąlytį turėjo su dar 39 kolegomis", – teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas.

Remiantis Klaipėdos universitetinės ligoninės tinklalapyje skelbiamais spalio 29 d. duomenimis, ligoninės infekcinių ligų korpuse iš viso buvo gydomi 53 COVID-19 sergantys pacientai.

46 pacientai gydomi Infekciniame skyriuje, 22 jų taikoma deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklė patenkinama.

Raimundas Grigaliūnas / Redakcijos archyvo nuotr.

Septyni pacientai gydomi Reanimacijos skyriuje, keturiems jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

"Ligoninėje nustatyta tvarka sistemingai ir reguliariai profilaktiškai tiriami ligoninės darbuotojai bei visi prieš grįžtant į darbą po atostogų ar nedarbingumo. Spalio 28 d. profilaktiškai ištirta 160 ligoninės darbuotojų, keturiems nustatytas COVID-19 infekuotumas", – rašoma Klaipėdos universitetinės ligoninės interneto svetainėje.

Rytoj Vyriausybė turėtų spręsti dėl visuotinio karantino įvedimo šalyje artimiausioms trims savaitėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to versmė

 to versmė portretas
Neskleisk erezijų, kvaiša.

Lina

Lina portretas
Gal gali po darželius tėvai nebevaikščioti?Koridoriais.Susirgsiu,prasinešiu pro visas grupes.Tėvai tai iš saviizoliacijos vaikus gali vesti.

to Grandapiso

to Grandapiso portretas
Labas meriene.:D)
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių