Sinoptikai ragina pasidžiaugti vasara

Sinoptikai pataria savaitgalį pasimėgauti vasariška šiluma. Prognozuojama, kad kitą savaitę sugrįš lietuviškas pavasaris, pasižymintis nuo jūros pučiančiu vėju ir žvarboku oru. Geroji žinia – kelias dienas iš eilės iki kitos savaitės vidurio pajūryje nelis.

Tikimasi, kad šeštadienį dieną uostamiestyje pūs malonus pietų vėjelis, bet įdienojus jį pakeis šiaurės vakarų vėjas, formuosis brizas, tad paplūdimiuose bus vėsiau nei Klaipėdoje ir už miesto.

Šilumos ir saulės vonių mėgėjams, susiruošusiems į paplūdimius, patariama pamiršti megztinius. Tikėtina, kad prie jūros sulauksime 21–24 laipsnių šilumos, o atokiau oras įkais ir iki 26 laipsnių aukščiau nulio.

Sekmadienio naktis neturėtų būti šalta, oro temperatūra sieks 11–13 laipsnių, dieną šilumos bus mažiau nei šeštadienį – iki 20 laipsnių.

Nuo jūros pūs gaivesnis 6–11 m/s vėjas.

Kitos savaitės pradžioje vėjas neturėtų įsismarkauti, oras vės, lauke bus tik 15–17 laipsnių šilumos, atsiras daugiau debesų, tačiau kritulių tikimybė nėra didelė.

Kitą savaitę bus gerokai vėsiau nei šios savaitės pabaigoje. Dažną dieną įšils ne daugiau  kaip iki 17 laipsnių, nuo savaitės antros pusės numatomi lietūs, žvarboki vėjai.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėvasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokia vasara

Kokia vasara portretas
Dar pavasaris tik prasidėjo, nes prieš 10 dienų snigo? Vasara prasideda prieš Jonines.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių