Šimtas klaipėdiečių leidosi į žygį Smiltynėje

Šimtas klaipėdiečių sekmadienį leidosi į žygį Smiltynėje. Tarp dalyvių buvo ir suaugusieji, ir vaikai. Į kelią leidosi ir dvi mamytės su kūdikiais nešyklėse. Žygeiviai įveikė 15 kilometrų – 19 tūkst. žingsnių, o į keltą grįžo puikios nuotaikos.

Keliauja nuo pusės metų

Į žygį Smiltynėje klaipėdiečius pakvietė asmeninis treneris ir mitybos konsultantas Mantas Panavas su žmona Laura. Į kelią pora leidosi su metų ir penkių mėnesių sūneliu.

Šis žygis berniukui nėra pirmasis. Kartu su tėvais jis keliauja nuo šešių mėnesių.

M.Panavas pasakojo, kad šis sveikatingumo žygis orientuotas į šeimas.

„Dalyvavimas tokiame žygyje nieko nekainuoja. Tik pačių žygeivių laiką. Viską kompensuoja smagus pasibuvimas gamtoje, dideliame bendraminčių būryje. Tai ne tik aktyviai praleistas laikas, bet ir dvasinis atsipalaidavimas nuostabios Smiltynės gamtos apsuptyje“, – tvirtino žygio organizatorius.

Dalyvavimas tokiame žygyje nieko nekainuoja.

Po mankštos – iškyla

Į kelią leidosi įvairaus amžiaus klaipėdiečiai. Žygyje dalyvavo ir dvi mamytės su kūdikiais, kurių amžius nesiekė nė metų. Mažyliai buvo patogiai įsitaisę nešyklėse.

Iš pradžių planuota įveikti 10 kilometrų, bet buvo nužingsniuota penkiais daugiau.

„Pavargusių tikrai nebuvo. Bent niekas neišsidavė. Nuolat domėjausi, kaip jaučiasi žygio dalyviai, ar nepavargo. Visi tik džiaugėsi išvyka“, – pasakojo M.Panavas ir drąsino į tokius žygius leistis daugiau šeimų su mažyliais.

Žygeivius lydėjo ir keturkojai draugai. Kai kurie iš jų žingsniavo, naudodamiesi šiaurietiško ėjimo lazdomis. Visi džiaugėsi puikiu oru – saulėta ir pakankamai šilta diena.

Į kelią leidęsi klaipėdiečiai įveikti maršruto neskubėjo. Ėjo visiems priimtinu tempu. Pusiaukelėje jie buvo pakviesti į mankštą, o po jos surengė iškylą ir susėdo prie bendro stalo.

Keltą, kuris parplukdė atgal iš Smiltynės į Klaipėdą, visi žygeiviai pasiekė šypsodamiesi, puikiai nuotaika, pasisėmę gerų emocijų.

„Net nespėjome pajusti, kaip prabėgo diena. Laikas kažkur ištirpo. Smagu, kad visi buvo puikios nuotaikos, šiltai bendravo vieni su kitais“, – įspūdžiais dalijosi organizatorius.

Organizuos kartą per mėnesį

Tai jau vienuoliktas Manto ir Lauros Panavų organizuotas sveikatingumo žygis. Rengti tokias atrakcijas mintis gimė prieš penkerius metus.

„Abu su žmona esame treneriai, stengiamės kuo aktyviau leisti laisvalaikį ne tik dėl sveikatos ir geresnės fizinės būklės. Paprasčiausiai kitaip nemokame. Tokie esame ir mums tai patinka. Sveikatinimo žygių idėja gimė labai paprastai. Tiesiog, norėjome suvienyti, suburti žmones aktyviai praleisti laisvalaikį kartu“, – pasakojo Mantas.

Mantas ir Laura Panavai ir toliau žada nenutraukti sveikatinimo žygių tradicijos. Tokius renginius planuojama organizuoti ir klaipėdiečius pakviesti bent kartą per mėnesį.

„Žmonėms patinka tokia veikla. Ateina ir nuolatiniai dalyviai, atsiranda ir naujų entuziastų. Mūsų ratas plečiasi“, – džiaugėsi organizatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vijūnė

Vijūnė portretas
Reikia manyti ,kad ne tik šiaip sau keliavo ,bet su tikslu,kad eidami ir pakrantės šiukšles surinko.

Krukis Lameris

Krukis Lameris portretas
Kokiame dar feisbuke? Ne visi žmonės mėgsta tą kvailą išmislą, jo iš tolo vengia, kai kurie net alergiją visokiems socialiniams tinklams nuo pat interneto atsiradimo laikų įsigiję ;). Skelbkitės kaip žmonės, ir visi, kas domisi, pastebės. Juk dar neišnyko vietinis radijas, televizija, spauda (įskaitant internetinę, jeigu jau kitaip neišeina), bet ne tinklus, kurie prašo registruotis, viešinti duomenis, pomėgius, etc...

Žana

Žana portretas
Žygis buvo reklamuojamas Facebooke, sutinku, kad gal reikėjo daugiau viešinimo žiniasklaidoje, bet ne visada žiniasklaida atsiliepia į pagalbą viešinant renginį. Šaunuoliai Panavai, nepirmas ir nepaskutinis jų organizuotas žygis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių