Šimtamečiai ąžuolai dar stovės

Dviračių treko skvere augantys šimtamečiai ąžuolai bent kol kas išliks. Uostamiesčio savivaldybė neskuba apsispręsti, ar imsis medžius saugoti, ar vis dėlto jie bus pašalinti.

"Nieko dar nenusprendėme. Stovi, ir galvos nesukame. Nieko nesiimame. Šiuo metu turime tikrai rimtesnių reikalų ir darbų. Tegul tie ąžuolai dar pabūna. Vėliau grįšime prie šio klausimo", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Apie 150 metų amžiaus ąžuolai Kretingos gatvėje  skvere aptikti, atliekant želdinių inventorizaciją. Vizualiai ąžuolai, kurių apimtys siekia 336 ir 357 cm, atrodo pavojingi.

Uostamiesčio savivaldybė kreipėsi į arboristus, kad šie įvertintų situaciją ir padėtų apsispręsti, kaip elgtis toliau. Specialistai apžiūrėjo medžius, peršvietė juos specialiu įrenginiu.

Nemokamai paslaugą suteikę specialistai pateikė išvadas. Jose arboristai nurodė, kad nors vienas medžių vizualiai atrodo kur kas prasčiau už kitą, tačiau pastarąjį dar būtų galima išsaugoti. Geriau atrodančiojo būklė – kur kas prastesnė. Jis jau pradėjo smukti. Šį ąžuolą arboristai siūlo pašalinti.

Išvadose nurodoma, kad kitas ąžuolas dar gali likti augti kurį laiką, tačiau į jį reikia investuoti kelis tūkstančius eurų. Teigiama, kad ši kaina – tik orientacinė. Tiksli paaiškėtų konkurso metu.

Miesto valdžios atstovai žadėjo kalbėti su specialistais ir nutarti, ką toliau daryti su šimtamečiais ąžuolais.


Šiame straipsnyje: ąžuolaiąžuolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gile

Gile portretas
Azuolas gyvena 500-1000 metu ir daugiau, tai 150 metu yra niekis...

Ąžuolas

Ąžuolas portretas
Jei medis supuvęs,kam jį laikyti,ten būna vaikų,sulaužys tvorą griūdamas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių