Šiltos žiemos įtaka – Smiltynėje siautėja bebrai

Smiltynėje lankytojams akis bado bebrų apgraužti medžiai. Tokių vaizdų galima išvysti ir žemyninės dalies miškuose. Specialistų teigimu, bebrai aktyvūs išliko dėl šiltos žiemos.

Pasak biologės Jūratės Zarankaitės, bent Kuršių nerijoje bebrų pagausėjimas nepastebimas. Čia nuolat gyvena kelios šių gyvūnų šeimos. Jos yra pasidalinusios teritoriją. Pasitaiko, jog šiek tiek migruoja.

Paprastai bebrai žiemą gyvena savo trobelėse ar urvuose ir minta sukauptomis atsargomis.

„Tik žiema kol kas šilta. Dėl to bebrai ir tebėra aktyvūs. Graužia medžius ir tempia iki savo namelių ar urvų. Viena Juodkrantėje gyvenanti šeima apskritai mažai slepiasi“, – tvirtino biologė.

J.Zarankaitė pasakojo, kad Smiltynėje bebrai yra įsikūrę Kopgalyje. Lietuvos jūrų muziejaus kanale. Būna, kad jie nuklysta ir prie jūros – graužia karklus, augančius ant apsauginio kopagūbrio.

Smiltynės bebrai gyvena urvuose, o ne nameliuose. Jų yra pora šeimų.

„Dažnai pavasarį bebrai randami ir paplūdimyje. Vasarą buvo atvejis, kai plaukiojo po jūrą. Tai nėra nieko keisto. Tokių atvejų pasitaiko kasmet. Tikrai nereikia gyvūno gaudyti ir nešti į marias“, – pasakojo biologė.

Klaipėdiečiai bebrų apgraužtus medžius pastebėjo ir žemyninėje dalyje. Jie darbuojasi miške prie Šv. Pranciškaus onkologijos centro, visai netoli kelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių