Šienpjoviams – ankstyvas darbymetis

Itin šiltas pavasaris užaugino mieste aukštą žolę. Šiemet dar neprasidėjus vasarai, šienpjoviai Klaipėdos žaliuosius plotus ėmėsi šienauti antrą kartą.

Poilsio parke keturių žmonių brigada jau ketvirtą dieną pjauna žolę. Apie 70 tūkst. kv. m plotą jie įveiks maždaug per savaitę, o tada jiems gali tekti grįžti ten, kur pradėjo. Po negausaus lietaus, itin šiltos dienos žolę augina ne dienomis, o valandomis.

Kaip ir ankstesniais metais, miesto žalieji plotai turėtų būti šienaujami, kai tik žolė ūgteli. Jeigu vasara palanki tarpti augalams, šienauti gali tekti ir dešimt kartų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda priminė, kad daugiabučių namų kiemuose žolės pjovimu rūpinasi namų administratoriai. Jie samdo įmones ar asmenis, kurie prižiūri žaliuosius plotus.

Miesto vejas šienauja savivaldybės pasamdytos įmonės, tad pastebėjus labai apžėlusius, neprižiūrėtus plotus, reikėtų kreiptis į Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojus.

"Jeigu klaipėdiečiai mums praneš apie gausiai kurioje nors miesto vietoje sužėlusią žolę, pasiųsime ten brigadą, bet tik tada, kai darbuotojai baigs pradėtą darbą. Viskas vyksta pagal planą, negalima pulti kaip į gaisrą, viską mesti ir bėgti kažkur pjauti žolės kažkokiame plotelyje, – aiškino L.Dūda. – Savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai taip pat praneša, kur jau reikėtų šienauti."

Klaipėdoje miesto lėšomis šienaujamos žaliosios zonos yra suskirstytos į kelias grupes.

Kaip paaiškino L.Dūda, pirmajai grupei priskiriamos aikštės, jų Klaipėdoje yra apie pusantro milijono kv. m.

Antrajai grupei priskiriami gatvių šonai ir vidurys, tokių plotų uostamiestyje – apie 9 mln. kv. m. Miesto parkai ir kitos viešosios erdvės priklauso trečiajai grupei, jų mieste yra apie 2,3 mln. kv. metrų.


Šiame straipsnyje: Poilsio parkasžolėšienavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
Laukininkai nušienauti lopais, kaip kam patiko tur būt

Žardė

Žardė portretas
Nemeluokit......žardės raj. dar nė karto nešienautas.....žolės aukštesnės už žmogų....

Marius

Marius portretas
Vasara atejo netiketai (c)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių