Sieks gyventojus užkrėsti geru pavyzdžiu

Klaipėdos savivaldybė deda tvirtus žingsnius įgyvendindama Darnaus judumo metų planus.

Numatoma, kad šių metų rudenį į aplinkai draugiškus elektromobilius persės dviejų savivaldybės padalinių darbuotojai. Iki to laiko mieste turėtų atsirasti ir šių transporto priemonių įkrovimo stotelės.

Valdininkams – elektromobiliai

2016-uosius Darnaus judumo metais paskelbusi Klaipėdos savivaldybė rengiasi įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

Klaipėdos miesto taryba prieš kurį laiką nusprendė, kad valdininkai galės persėsti į elektromobilius.

Anot uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Michailovo, du elektromobiliai bus skirti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų kelionėms po miestą, o vienas – Socialinių reikalų departamento specialistams.

Šiuo metu rengiamos konkurso sąlygos. Kol kas tiksliai nežinoma, nei kiek šios transporto priemonės kainuos, nei kokios markės jos bus.

Persės jau šį rudenį

„Dabar sunku pasakyti. Bus konkursas, kas geresnį, kas pigesnį pasiūlys. Norime nupirkti labai gerą ir labai pigų“, – pastebėjo A.Michailovas.

Tikimasi, kad konkursas bus paskelbtas gegužę, o sėkmingai įvykus visoms pirkimo procedūroms elektromobiliais savivaldybės darbuotojai į gatves išriedės jau šį rudenį.

Pasiūlymų teikimui daug laiko nenumatoma. Kiek ilgiau gali trukti, kol minėtos transporto priemonės pasieks uostamiesčio savivaldybę, mat Lietuvoje elektromobiliai negaminami.

Pasirūpins infrastruktūra

Iki to laiko, kol uostamiestį pasieks elektromobiliai, planuojama pasirūpinti ir Klaipėdoje išdygsiančiomis jų įkrovimo aikštelėmis.

„Automobiliai yra automobiliai, bet juos reikia įkrauti. Numatyta, kad mieste ir savivaldybės kieme įrengsime elektromobilių įkrovimo stoteles, kad galėtume transporto priemonėmis naudotis. Paskubėsi – žmones prajuokinsi. Automobilius nupirksime, o jų nebus kaip krauti“, – paaiškino administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Įskaitant ir šiuo metu esančias, rudenį mieste iš viso turėtų būti 8 šių transporto priemonių naudojimui būtinos įkrovimo stotelės.

Numatoma, kad jos turėtų atsirasti keleivių persėdimo terminale, esančiame prie ligoninių miestelio, taip pat prie savivaldybės, rekonstruojamoje automobilių stovėjimo aikštelėje Pilies gatvėje. Dar deramasi dėl stotelės įrengimo greta Pilies tilto Žvejų gatvės link ir šalia viešbučio "Amberton" Naujojo Sodo gatvėje.

Siekia rodyti pavyzdį

Anot A.Michailovo, tiek elektromobilių naudojimu savivaldybės reikmėms, tiek jų įkrovimo stotelių plėtra siekiama paskatinti klaipėdiečius bei miesto svečius rinktis ekologišką transportą ir tausoti gamtą.

„Kažkas turi būti pirmas. Dabar Klaipėdoje hibridinių ir elektra varomų transporto priemonių yra iki 30. Mes turime oro taršos problemų, tačiau, kiek patys galime, turime saugoti save, savo vaikus“, – teigė pašnekovas.

Tikimasi, kad uostamiesčio savivaldybės pavyzdys užkrės ir kitas įstaigas bei organizacijas prisidėti prie darnaus judumo skatinimo bei švaresnio miesto kūrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jolka

jolka portretas
tegu tie uzsisedeje dviraciu vaziuoja, dar automobilius pirks uz musu visu pinigus

Gera

Gera portretas
Jiems už svetimus pinigus pavyzdį rodyti. Kai pradės už savo pinigus į darbą autobusų važiuoti, tik tada galės pasigirti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių