Šiaurės prospekte – nuošliauža

Ilgą laiką pliaupusio rudeninio lietaus pasekmės jaučiamos ir pavasarį. Šiaurės prospekte tebėra nuslinkęs šlaitas. Ieškoma būdų, kaip jį sutvirtinti.

Apie nuošliaužą Šiaurės prospekte eismo dalyvius informuoja įspėjamieji ženklai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, tokios ilgą laiką pliaupusio rudeninio lietaus pasekmės yra natūralios.

"Gruntas prisigėrė tiek vandens, kad nebeišlaikė, ir šlaitas pradėjo slinkti. Tai pastebėta dar rudenį. Po didelių liūčių važiuojantieji autostrada gali pamatyti daug panašių nuošliaužų. Tai natūralūs gamtos procesai. Kartais ir betoninės konstrukcijos neatlaiko, o supiltas gruntas juo labiau", – komentavo vadovas.

Kada bus sutvirtintas šlaitas, dar nėra aišku. Pirmiausia bus atlikta ekspertizė, kuri atsakys į klausimą, kokiu būdu geriausia tai padaryti.

Planuojama, kad pirkimas gali užtrukti iki trijų mėnesių. Dar vieno reikės pačiai ekspertizei atlikti ir pasiūlymams pateikti. Gavus išvadas, bus perkami darbai.

L.Dūdos teigimu, duomenų, kad mieste būtų daugiau tokių nuošliaužų, nėra. Anksčiau tokių problemų taip pat nėra pasitaikę.

"Bet ir tiek kritulių, kaip praėjusį rudenį, nebuvo iškritę. O nuošliaužos ne dėl sniego, saulės ar šalčio susidaro. Tik lietus kaltininkas", – komentavo direktorius.

Pasak vadovo, jei mieste atsirastų daugiau nuošliaužų, šlaitus bus galima tvirtinti, pasinaudojant perkamos ekspertizės išvadomis.

"Pasiūlyti būdai, principai tiks visiems atvejams. Juk kiekvieno grunto gabaliuko niekas netiria", – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Žiūriu žiūriu ir nesuprantu: čia kaip ir Kauno diena, turėtų būt apie Kauną, Kaune yra Šiaurės prospektas, bet nėra tokio tilto... ir visam straipsnyje tik viena užuomina apie Klaipėdą tai savivaldybės atstovas, nors kaip ir antraštė turėtų skelbt, kad Klaipėdoje nuošliauža, o ne kokiam prospekte, kad nemulkint miestiečių!

Rungas

Rungas portretas
Gal geriau Kauno diena, pavadinti Klaipedos diena

Mikas

Mikas portretas
Nesuprantu... Kauno dienoje raso kas vyksta Klaipedoje??? Labai man cia idomu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių