SGD laive-saugykloje „Independence“ studentai atliks praktiką

  • Teksto dydis:

Šiandien naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė KN („Klaipėdos nafta“), „Hoegh LNG Klaipėda“, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokykla ir du atrinkti studentai pasirašė bendradarbiavimo sutartis dėl techninės praktikos atlikimo SGD laive – saugykloje „Independence“.

Išskirtinę ir unikalią praktiką SGD laive – saugykloje pirmieji pradės vykdyti LAJM studentai - Agnė Putriūtė ir Dmitrij Bogačenko. Praktikai studentai atrinkti atsižvelgiant į jų mokymosi pasiekimus bei įvykdžius asmeninius pokalbius, kurių metu buvo vertinama jų motyvacija atlikti praktiką SGD laive- saugykloje. Atrinktieji studentai mokosi „Laivų energetinių įrenginių eksploatavimas“ ir „Laivų elektros įrenginių eksploatavimas“ studijų programose. Praktikos pradžia startuoja jau šiandien ir tęsis iki 2017-08-06.

Sutartys pasirašytos vykdant 2016-08-09 bendrovių ir mokslo įstaigos pasirašytą susitarimą, kuriuo buvo numatyta bendradarbiauti sukuriant galimybes jūreivystės mokslų studentams atlikti technologinę praktiką SGD laive-saugykloje „Independence“.

„SGD kompetencijų ruošimas ir ugdymas mūsų bendrovei yra viena iš prioritetinių bendrovės vystymo krypčių, joje nuosekliai didiname savo indėlį, pirmiausia, dalyvaudami SGD klasterio veikloje, o dabar, kartu su partneriais, žengiame dar vieną kokybinį žingsnį – didiname SGD žinių įsisavinimą ir pritaikymą Lietuvoje. Tai itin specifinė sritis, kurioje mūsų šalis dar turi mažai patirties, todėl labai svarbu auginti mokslinį potencialą, ruošti specialistus, kurie galėtų įsilieti į augančią SGD industrijos rinką“, - komentavo  Mindaugas Jusius, KN generalinis direktorius.

Pasak LAJM vadovo Viktoro Senčilos, tikima, jog studentai atlikę SGD laive-saugykloje praktiką ne tik gaus vertingų papildomų žinių, bet įgis įgūdžių šių sudėtingų įrenginių eksploatavimo srityje.

Anot studentų pasirašiusių praktikos sutartis, šiandien džiugesys ir jaudulys keliauja drauge, nes tai didelė atsakomybė. „Prieš pasirenkant praktikos atvejį išanalizavau daug galimų praktikos pasiūlymų, tačiau įvertinus siūlymų galimybes, tik SGD laive- saugykloje „Independence“ jos didžiausios.  Todėl priimti galutinį sprendimą nebuvo sunku, dabar svarbiausia tinkamai priimti naują informaciją, naujoves bei technologinius praktikos įgūdžius“, - džiaugėsi Dmitrijus Bogačenko po sutarties pasirašymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių