SGD iš Klaipėdos pradedamos gabenti dujovežiais

Iš baigtos statyti Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) paskirstymo stoties pirmą kartą pradedamos gabenti dujos.

Energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ dujų prekybos bendrovė „Litgas“ dujovežiais tieks dujas Lenkijos dujų tiekimo įmonei „Duon“.

Antradienį į Klaipėdą atvyks pirmasis SGD autodujovežis, į kurį pirmą kartą SGD paskirstymo stotyje bus kraunamos „Litgas“ Lenkijos bendrovei „Duon“ parduotos dujos. Šias dujas į antžeminę stotį atgabeno Nyderlandų „Shell“, kuri jas nusipirko iš „Lietuvos dujų tiekimo“ (LDT).

Per mėnesį į Lenkiją ketinama išgabenti kelis šimtus kubinių metrų SGD (arba apie kelis šimtus tūkstančių kubinių metrų dujiniame pavidale).

Susitarimą dėl dujų tiekimo „Litgas“ ir „Duon“ pasirašė praeitą savaitę. Lenkijos bendrovė šalia Lietuvos sienos valdo tris SGD stoteles - Geldapėje, Suvalkuose ir Augustave.

27,7 mln. eurų vertės „Klaipėdos naftos“ SGD paskirstymo stotyje yra penkios 1 tūkst. kubų talpos talpyklos. Oficialiai stotis bus atidaryta spalio 27 dieną. Iki tol vyksta stotelės bandymai, o įprasta komercinė veikla prasidės kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Subtiliai nutylima kokia dujų savikaina su visomis sąnaudomis ir kokia kainą parduodama lenkams :))) Jokių skaičių, tik lozungai , visai kaip sovietmečiu.

super

super  portretas
laivas 150.000tuk.m3,viena masina 50m3,1m3=2.25kg,iskrovimo laikas........

Junga

Junga portretas
Straipsnio autoriau, prie straipsnio pridets nuotrauka kuriuoje matomas laivas _ suskystintu duju saugykla, o straipsnis apie Naftos bazes suskystintu duju perpylimo stoti, juk tai du vienas nuo kito nepriklausomi objektai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių