Senoji uostamiesčio elektrinė taps menų erdve?

Senoji uostamiesčio elektrinė, pradėjusi veikti beveik prieš 90 metų, vis dar gamina dalį miestiečiams tiekiamos šilumos. Planuojama, kad ateityje gamyba čia turi būti nutraukta, o teritorija pritaikyta kitoms reikmėms.

Veikti senoji elektrinė prie Danės upės pradėjo 1929 metais. Dabar elektros energijos ji nebegamina, tačiau tebetiekia dalį klaipėdiečiams reikalingos šilumos.

Pagal miesto bendrąjį planą gamyba čia turėtų būti nutraukta iki 2030 metų. Miesto vadovai sako, kad kultūros vertybėmis pripažintuose pastatuose galėtų kurtis menininkai. Pastarieji teigia esantys sužavėti įspūdingų elektrinės erdvių ir kurti jose kai kurie esą galėtų nors ir šiandien.

Tačiau bendrovės „Klaipėdos energija“, kuriai priklauso senoji elektrinė, vadovas Antanas Katinas menininkų įkarštį vėsina – čia vis dar vyksta gamyba, todėl laisvai vaikščioti tikrai negalima.

Tačiau kelis nedidelius renginius, sutarus iš anksto, surengti būtų įmanoma, kad ir šią vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
menininkai

DJ

DJ portretas
Lietuvos menininaki dažnai sėdi ant narkatos ir mato visokius vaizdus sukeltus narkatų, tai jie tuos vaizdus atkartuoja per piešinius !.

DJ

DJ portretas
Bet juk galėtu ir toliau gaminti šilumą, ir vėl pradėti gaminti elektrą deginant gamtines dujas, bet reikia ją tiesiog modernizuoti, tai yra beje ir kultūrinis paveldas tarpukario !.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių