Senjorių uostamiestyje pažaboti nepavyksta

Nors uostamiestyje ir stengiamasi pažaboti nelegalius prekeivius, įsikuriančius viešose miesto vietose, tačiau kol kas užkirsti kelią aktyviai tai darančioms senjorėms – sunku. Tikrinimų metu kaskart aptinkama leidimų tokiai veiklai neturinčių ir vis tiek daržovėmis ar prieskoninėmis žolelėmis prekiaujančių garbaus amžiaus klaipėdiečių.

Tikrino prekiautojus

Įsibėgėjus vasarai ir prekybos iš laikinų statinių viešose miesto vietose sezonui Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tikrina, ar esama tokią veiklą vykdančių nelegaliai.

Praėjusios savaitės pabaigoje surengtą reidą tikrintojai pradėjo Debreceno aikštėje.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio teigimu, visi tokiai prekybai skirtose vietose įsikūrę prekeiviai turėjo veiklai reikalingus leidimus.

Senjorėms – įspėjimai

Tačiau, kaip įprasta, greta jų rikiavosi daržovėmis prekiaujančios senjorės.

"Yra ten tų močiučių, kurios prekiavo savo daržovėmis. Stovėjo gal penkios", – pasakojo V.Valys.

Panaši situacija užfiksuota ir prie "Neringos" prekybos centro. Čia prieskoninių žolelių pirkėjų laukė trys garbaus amžiaus klaipėdietės.

Įvertinę, kad senjorės prekiauja smulkiomis gėrybėmis, savivaldybės darbuotojai jų nebaudė, o tik įspėjo, kad taip elgtis negalima.

"Jos ten kelis krapus atsinešusios. Tik įspėjome", – teigė pašnekovas.

Vis dėlto suvokiama ir tai, kad tokie perspėjimai suveikia tik tol, kol greta stoviniuoja kontrolieriai. Kitą dieną verslios pensininkės ir vėl grįžta prie savo prekystalių.

Tikri prekystaliai nedomina

Poskyrio vedėjo teigimu, nelegaliai prekiaujančių senjorių problemą reikia spręsti kompleksiškai – galbūt vertėtų įrengti joms tvarkingas prekybos vietas.

"Jeigu jos iš tiesų savo soduose turi užsiauginę daržovių, tai galėtų oficialiai prie prekybos centrų pardavinėti. Galbūt reikėtų pastatyti joms prekystalių, rinkti nedidelį mokestį", – dėstė V.Valys.

Tiesa, nelegaliai prekiaujančių senjorių anaiptol nežavi mintis, jog bus nurodyta, kur jos turėtų vykdyti savo veiklą.

Prieš kurį laiką prie prekybos centro "Liepa" buvo pastatyti tokioms prekeivėms skirti paviljonai, tačiau didelio senjorių susidomėjimo jie nesulaukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas D.

Jonas D. portretas
Tie užtarėjai,pirkit tas daržoves ir krapus paplavom palaistytus.O gal ir braškes fekalijom pašlakstytas.Į ką pavirto visos prieigos prie Prekybos centrų.Stiklinė uogų kainavo 1-as ar 2 litai,dabar tiek pat eurų,(o tai jau ir 7-ni litai).Šypsosi ,apsimeta - kas čia tokio...Sėdi tokios iš prigimties spekuliantės,kaip Rusijos glūdumoj.

Noja

Noja portretas
Savivaldybes klerkai neturi darbo? Tik bobutes tikrinti? Kam jos trukdo? Klerku vis daugeja, nors Klaipedoje gyventoju mazeja, tai ir prisigalvoja sau darbo...

o

o portretas
aš esu be galo dėkinga toms močiutėms, jos sutaupo man ir laiko ir pinigų, o ir jos pačios bent vasarą centą kitą prie savo pensijos prisiduria. Jei Ponams Tikrintojams reiktų išgyventi iš 180- 250 eurų, jie, manau, dar ne to prisigalvotų, nes galimybes turi kur kas tam palankesnes. Geriau 6 - 8 - ą ryto patikrintų, kiek žmonės vedžiojasi palaidus "arklius" ir po jų nesusirenka išmatų, geriau prasieitų po parkus bei alėjas ir surinktų tuos smirdančius pijokus.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių