Senjorai merui išsakė rūpesčius

Šeštadienį darbo diena užsimoję paversti senjorai su šiuo ir kitais prašymais nužingsniavo tiesiai pas Klaipėdos merą. Susitikime užsiminta ir apie papildomo finansavimo poreikį.

"Kas už tai mokės?"

Pagyvenusių žmonių kultūrinio gyvenimo užkulisiuose kylančioms problemoms spręsti prireikė ir miesto valdžios tarpininkavimo.

Senjorai norėtų, kad šeštadieniais Bendruomenės namai veiktų kaip įprastą darbo dieną.

"Ar yra galimybė Bendruomenės namų darbo laiką suderinti taip, kad šeštadieniai taptų darbo dienomis, o pirmadieniai – laisvadieniais, nes visi susitikimai su kitų regionų ar užsienio kolektyvais vyksta savaitgaliais", – taip pokalbį pradėjo Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkė Kristina Buslajeva.

Pasak Vytauto Grubliausko, tai įmanoma, tačiau kyla kitas klausimas, kas už tai mokės?

Žvejų rūmai – ne gaisrinė

Susitikime dalyvavusio Žvejų rūmų direktoriaus Alvydo Juozo Lenkausko teigimu, Bendruomenės namų užimtumo grafikas šeštadieniais gali būti koreguojamas, tačiau į jį neturėtų patekti gimtadienių šventės.

"Tai klausimas, kurį mes galėjome išdiskutuoti ir be mero. Pirmadienių mes nenorime paleisti, nes dar yra ir kitų projektų, kolektyvų, kurie turi savo pirmadieninių interesų. Bet praktika tokia, kad visi festivaliai, šventės vyksta šeštadieniais ir sekmadieniais, per vadinamąsias raudonas ir per baltas dienas. Nelabai suprantu, apie ką kalbama: apie repeticijas ar apie renginius", – situaciją aiškinosi direktorius.

"Žvejų rūmai – ne gaisrinė, kuri dirba 24 valandas per parą, septynias  dienas per savaitę, tačiau pirmadienis vis tiek yra darbo diena. Jeigu visiems tiktų jūsų siūlomi grafiko pakeitimai, tai kodėl gi ne? Svarbiausia, kad šioje situacijoje nėra kietakaktiškumo. Iš įstaigos vadovo aš girdžiu kompromisą. Eikime šia linkme, bet visi", – kalbėjo meras.

Galiausiai vieningai nutarta, kad darbo laiko klausimas bus sprendžiamas apie poreikį pranešant iš anksto, o ne paskutinę dieną.

Neleidžia Darbo kodeksas

Asociacijos narius taip pat neramu dėl rugpjūčio, kuris kolektyvų veiklos požiūriu būna itin aktyvus.

"Visą mėnesį Bendruomenės namai atostogauja, bet kolektyvams reikia pasiruošti renginiui, ir mes neturime kur repetuoti. Norime tiksliai žinoti, ar Žvejų rūmai leis mums prisiglausti", – guodėsi K.Buslajeva.

Pasak A.J.Lenkausko, dirbti be atostogų Lietuvoje neleidžia galiojantis Darbo kodeksas – žmonės turi pailsėti, tačiau galima susitarti, kad rugpjūtį kolektyvams būtų suteiktos kitos tuo metu laisvos patalpos.

Maža to, asociacija pageidauja finansavimo iš miesto biudžeto kolektyvų kelionėms į festivalius, konkursus, apžiūras.

"Senjorai rašyti projektų jau nelabai sugeba, naujoms technologijoms esame per seni, todėl nežinome, kaip bus su biudžetu nevyriausybinėms organizacijoms transporto ir kitoms išlaidoms padengti", – teiravosi pirmininkė.

Atsakydamas jai meras priminė, kad bet kurios konkrečios organizacijos finansavimas vyksta konkurso būdu. Jis paprašė tiksliau suformuluoti klausimą ir jį pateikti raštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Aferistas užmuilino akis naiviems SENUKAMS !!!!!

Ffff

Ffff portretas
Pažiūrėjus į tų senjorų veidus ,vieni spekuliantai ,toks pas toki

Kodėl

Kodėl portretas
prie straipsnio kur ponas mers aiškina apie puikų atliekų tvarkymą ,, Klaipėdiečiams rinkliava už atliekų tvarkymą nedidės", išimti visi komentarai ir galimybė juos rašyti?Dienraštininkai atidirbinėjat merui už bliūdelėlį lakalo?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių