Senjorai ir neįgalieji – po vienu stogu

Šiuo metu buvusiose A.Rubliovo mokyklos patalpose yra įsikūrę Bendruomenės namai, čia teikiama ir pagalba neįgaliesiems. Rekonstravus pastatą, žadama įrengti daugiau gyvenamųjų kambarių protinę negalią turintiems žmonėms.

Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija "Klaipėdos viltis" prašo miesto leidimo atlikti pastato Debreceno g. 48 rekonstrukciją ir pakeisti jo paskirtį į gyvenamąją.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio teigimu, lėšų gauta iš ES, todėl miestui tai nė kiek nekainuos.

"Šiose patalpose planuojama įrengti devynis vienviečius miegamuosius kambarius, pritaikytus neįgaliesiems. Taip pat kineziterapijos salę, skalbyklą, socialinių darbuotojų, padėjėjų kabinetus", – vardijo E.Simokaitis.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas kėlė klausimą, ar iš tikrųjų šis pastatas tinkamas neįgaliųjų globai.

"Juk jame yra įsikūrusių daugiau organizacijų, kurių veikla – visai kito pobūdžio. Kitiems gyvenimas gali tapti komplikuotesnis. Nesu įsitikinęs, ar tikrai viskas gerai apgalvota. Atsimenu, kas vyko, kai mes visiškai teisėtai iškraustėme "SOS vaikus" iš Melnragės", – svarstė jis.

"Šį klausimą reikėjo kelti kur kas anksčiau. Tai identiška Klaipėdos licėjaus ir Klaipėdos socialinių paslaugų centro "Danė" situacija", – palygino Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius siūlė palaikyti šį sumanymą.

"Iš tikrųjų mane žavi bendrijos "Klaipėdos viltis" pirmininkės Janinos Tulabienės veikla, ji šaunuolė, kad sugebėjo tiek nuveikti", – sakė R.Taraškevičius.

Asociacija "Klaipėdos viltis" vienija apie šimtą šeimų, globojančių neįgaliuosius. Nuo 2016 m. naujose bendrijos patalpose Debreceno 48 g. teikiamos ilgalaikės ir trumpalaikės socialinės globos paslaugos asmenims, turintiems sunkią ir vidutinę neįgalią.

Ar pritarti pastato rekonstrukcijai ir pritaikyti jį gyvenimui, kitą savaitę dar spręs miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigr@nt

emigr@nt portretas
As maniau, kad senjorai Ispanijoje. Pasirodo Klaipedoje :)))

Anonimas

Anonimas portretas
Atskiras įvažiavimas jau projektuojamas ir bus tvarkoma visa aplinka. Dar truputis kantrybės

Įvažiavimas

Įvažiavimas portretas
Taip, būtina įrengti atskirą įvažiavimą. Nes nuo tiek daug įsikūrusių įstaigų, parvaźiuoti namo darosi komplikuota..Judėjimas kaip centrinėje sankryžoje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių