Senbuviai paplūdimiuose pozicijų neužleidžia

Varžybose dėl vietų kavinėms, kurios paplūdimiuose veiks vasaros sezono metu, atsirado ir naujų žaidėjų. Tačiau didžiąją dalį jų išsidalijo šio verslo senbuviai, tokią veiklą vykdantys daug metų.

Melnragės ir Girulių paplūdimiuose numatytos devynios prekybai ir paslaugoms teikti skirtos vietos. Čia turi atsirasti nestacionarios kavinės, būtų teikiamos kitos paslaugos.

Dar vienai vietai, esančiai adresu Vėtros gatvė 8, taikomi kiti reikalavimai. Joje gali būti organizuojama veikla, susijusi su sportu. Prioritetas teikiamas banglentėms.

Vyko konkursas, kas numatytose vietose teiks paslaugas. Dėl tokios galimybės varžėsi aštuonios įmonės. Dauguma pasiūlymus pateikė keliems taškams. Tik vienoje vietoje, esančioje vadinamuosiuose Antruosiuose Giruliuose, norinčiųjų teikti paslaugas neatsirado.

Prekybos ir paslaugų vietas išsidalijo šešios įmonės. Dauguma jų – šio verslo senbuviai.

Nugalėjo ir du naujokai – viena įmonė įkurs kavinę, kita siūlys vandens pramogas.

Viena bendrovė laimėjo konkursą teikti paslaugas trijose vietose. Dviem įmonėms skirta po dvi vietas. Trims bendrovėms atiteko po vieną vietą.

Dalyvių pasiūlymai buvo vertinami pagal kriterijus, už kuriuos skirti balai. Dėmesys buvo skiriamas laikinos kavinės vizualizacijai, paslaugų pasiūlai, ar bus įrengti sanitariniai mazgai, rūpinamasi aplinkine teritorija. Nugalėtojais pripažinti surinkusieji daugiausia balų.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas teigė, kad verslininkai daugiausia siūlė įprastas paslaugas – prekiauti užkandžiais ir gėrimais, saugoti daiktus saugyklose, pramogauti žaidimų aikštelėse.

Pasitaikė ir tokių, kurie žadėjo poilsiautojams teikti interneto paslaugą paplūdimyje.

„Plotas nėra didelis, tad daug pramogų nesugalvosi“, – pripažino vyriausiasis specialistas.

Pasak R.Armono, paplūdimio kavinių pastatų vaizdas išliks panašus, kaip ir iki šiol.

„Viskas pasimatys, kai kavinės pradės veiklą“, – teigė vyriausiasis specialistas.

Paplūdimio kavinės darbą gali pradėti nuo gegužės 1 d. Jos turi veikti iki rugsėjo 30 d. Rinkliavos dydis priklauso nuo užimamo ploto. Vieno kv. metro kaina per mėnesį siekia 2,90 euro. Kavinių plotas svyruoja nuo 100 iki 150 kv. metrų.

Sutartis su nugalėtojais bus pasirašoma penkeriems metams su galimybe ją pratęsti dar tokiam pačiam laikui. Tai – naujovė. Anksčiau sutartis būdavo pasirašoma penkeriems metams be galimybės pratęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
Žmonės nori naujoviu, kokybišku paslaugu, kitokio požiūrio į teikiamas paslaugas pajūryje. O čia vėl tas pats apgailėtinas vaizdas, su pasenusiu požiūriu į siūlomas pramogas, maista. Kaip tik turėjo atsirasti kuo daugiau paslaugu tiekėju, kad atsirastu konkurencija ir proveržis naujovėms. Klaipėdos valdžia turbūt sunkiausiai įsileidžia naujoves.

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu, ar buvo atsižvelgta į tai kaip "nugalėtojai" vykdė savo įsipareigojimus praėjusiais sezonais? Kodėl niekas neatsižvelgė kaip jie dirbo anksčiau? Vaikų žaidimo aikštelės aplūžusios, baisu buvo vaikus leisti: vinys išlindę, batutai be apsaugų, o ir pačio inventoriaus labai minimaliai. Su tuoletais sitaucija baisi, kainos kosminės. Kur suinteresuotumas vartotojams pasiūlyti ką nors naują? Ech ta mūsų miesto valdžia... išsidalino patys sau šiltas vieteles, o paplūdymio įvaizdis bei kliento poreikiai eilinį kartą lieka paskutinėje vietoje. Gėda už tokius valdininkus.

Bevardenis

Bevardenis portretas
Šiltų vietų niekas nenori užleisti. O Klaipėdos savivaldybei nei motais, kad tie senbuviai nieko naujo nepasiūlo, kad kavinės nesuteikia jokio estetinio vaizdo, kad paslaugų kokybė siaubinga, vaikų žaidimo aikštelės apgailėtinos būklės ir apgailėtino vaizdo. Ranka ranką plauna. Giminės, klasiokai ir artimieji. Naujų idėjų Klaipėdai nereikia ir dar ilgai nereikės, kol Klaipėdą valdys senoji valdinininkų armija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių