Senamiesčio paštas laukia laiškų

Mažosios architektūros elementas, Tiltų ir Turgaus gatvių sankirtą puošianti dekoratyvinė pašto dėžutė kartkartėmis vis prisipildo laiškų. Klaipėdai rašo ir miestiečiai, ir jos svečiai.

Idėja padovanoti miestui meno kūrinį dar prieš aštuonerius metus kilo Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos nariams. Šiame "Senamiesčio pašte" visi norintieji gali palikti laiškus su naudingomis, įdomiomis idėjomis, pasiūlymais ir linkėjimais.

Taip siekta sužinoti miestiečių ir svečių nuotaikas, išgirsti jų vertinimus. Dėžutė tapo ne tiek pašto, o atsiliepimų.

"Ta dėžutė buvo pastatyta komunikacijai su miesto gyventojais, nes neretai žmonės net nežino, kam perduoti idėjas dėl aplinkos ir gyvenimo pagerinimo Klaipėdoje. Tų laiškų buvo labai daug ir labai įvairių. Tačiau ir toliau reikia pačių verslininkų iniciatyvos, kad šis gražus sumanymas nenutrūktų", – pasakojo buvusi Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos vadovė ir šios dekoratyvinės pašto dėžutės atsiradimo iniciatorė Eugenija Odebrecht.

Kas kartą pašto dėžutė vis atrakinama ir patikrinamas jos turinys. Teigiama, kad tarp pluošto laiškų ir raštelių yra rašytų ne tik lietuvių, bet ir rusų, vokiečių, skandinavų bei kitomis kalbomis.

Pasitaikydavo juose rasti ir į užsienio šalis adresuotų laiškų ar atvirlaiškių, tada šios dekoratyvinės dėžutės raktininkui tekdavo keliauti į tikrą paštą ir sumesti korespondenciją į veikiančias oficialias dėžutes.

Laiškuose rašomi linkėjimai sau, artimiesiems, sveikinimai Klaipėdai ir net padėka merui už gražų miestą.

Tikimasi, kad simbolinis paštas visiems norintiesiems ir toliau bus galimybe išsakyti savo nuomonę, vertinimus svarbiais miestui klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idiotui

Idiotui portretas
Jūs net nesupratote, kad ta dėžė nėra skirta paštu siunčiamiems laiškams ir iš vis su paštu neturi nieko bendro. Geras puteikininkų pavyzdys - kvailas, bet garsus.

Anonimas

Anonimas portretas
Puiku, o liberalų valdžia norėjo paštelį sunaikinti ir , sakoma, vienam miesto politikui privatizuoti gal padėti? Paštelis išgelbėtas, tikrai kitų žmonių dėka. Vardus žinome. Pagarba Gerdai, Nikai, Vytautui, šimtams kitų...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių