Senamiesčio gyventojai sulauks ramybės

Kurpių gatvės gyventojai galės pailsėti nuo triukšmo. Miesto taryba ketvirtadienį pritarė čia įsikūrusio naktinio baro „Batman“ licencijos prekybos alkoholiu apribojimui. Prekiauti svaigiaisiais gėrimais įstaiga galės nuo 8 iki 22 val.


 

Kurpių gatvės gyventojai galės pailsėti nuo triukšmo. Miesto taryba ketvirtadienį pritarė čia įsikūrusio naktinio baro „Batman“ licencijos prekybos alkoholiu apribojimui. Prekiauti svaigiaisiais gėrimais įstaiga galės nuo 8 iki 22 val.

Šis klausimas miesto tarybai buvo teikiamas svarstyti antrą kartą. Jis buvo teikiamas ir prieš mėnesį, paskutinio praėjusios kadencijos tarybos posėdžio metu. Tada politikai klausimo svarstymą atidėjo.

Pagalbos į miesto valdžią kreipėsi gyventojai. Klaipėdiečiai piktinosi nuolatiniu triukšmu naktį prie įstaigos, kurį kelia neblaivūs asmenys, muštynėmis, taksi keliamu triukšmu. Policija prie įstaigos taip pat užfiksuodavo daug įvykių. Gauta ir kitų nusiskundimų įstaigos veikla.

Pasak Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, per mėnesį, nuo praėjusio tarybos posėdžio, situacija nepasikeitė. Gyventojai toliau kentė triukšmą. Policija užregistravo 8 naujus įvykius.

„Savininkas aiškino, kad prie įstaigos įrengė kameras. Tačiau policijos teigimu, jos nedrausmina. Tada savininkas prašė neriboto prekybos alkoholiu laiko. Jis aiškino, kad iki birželio 8 dienos išsikels“, – tvirtino vedėja.

Politikams kilo klausimų, kam reikia tada riboti licenciją, jei įstaiga ketina nutraukti veiklą šioje vietoje. J.Uptienė pasakojo, kad savininkas anksčiau žadėjo išsikraustyti iki sausio 1-osios, tačiau to nepadarė.

Politikams kilo klausimų, kodėl licenciją siūloma apriboti ne iš karto, o nuo birželio 15 dienos. Pasak J.Uptienės, atsižvelgta į savininko norus, bet tiek laiko užtrunka procedūros.

Posėdyje dalyvavęs senamiesčio atstovas tvirtino, kad šios įmonės veikla žalinga ir ją reikėtų stabdyti, kiek įmanoma greičiau. Taryba atsižvelgė į šį prašymą. Pritarė, kad licencija prekiauti alkoholiu būtų apribota, kada bus tik galima – įsigalios apribojimai.

Tarybos narys Viačeslavas Titovas tvirtino, kad taryba turi apsispręsti, ko nori iš senamiesčio – kad būtų pramogų zona ar gyvenamuoju klausimu, kur veiksmas vyksta iki 22-23 val.

Tarybos narys Tomas Meškinis pabrėžė, kad ši įstaiga ne verslas, o skaudulys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesvarbu

nesvarbu portretas
Nugyvens tie senamiesčio gyventojai visų mūsų nuosavybę - senamiestį. Galvodami, kad kurdami jame ramybę išloš, prastai galvoja. Padarius senamiestį šurmulio, traukos zona, labai kiltų gyvenamųjų būstų kainos, nes daug butų būtų perdaryta į ofisus ir t.t. O šiaip tai senamiestyje įsikūrė kažkoks kenkėjiškas štabas, kuris savo šaukimu ir pretenzijomis valdo visą miesto Tarybą. Šiame komentare aš nekalbu apie tas įmones, kurios elgiasi blogai, tačiau senamiestyje turėtų galioti kitos miego valandos nei yra miegamuosiuose rajonuose. Grupelė viskuo nepatenkintų senamiesčio gyventojų neturėtų valdyti visų mūsų poreikių. Gal senamiesčio gyventojai norėtų pagyventi šalia prekybcentrių, kur anksti rytą atvežamos prekės, krovėjai tarpusavyje bešūkaudami jas krauna?

Klaipediete:)

Klaipediete:) portretas
ACIU LABAI VISIEMS GYVENTOJAMS, KURIE PASISTENGE SUTEIKTI RAMYBE KURPIU GATVEJE. ATEITI LABAI NORETUSI KAD MIESTO VIESHOSIOS TVARKOS SKYRIJE BUTU NETAIP PAPRASTA ISDUODAMI LEIDIMAI TOKIEMS VERSLININKAMS KAIP SAULIUS. JIS JAU ZINOMAS VISIEM KAIP LABAI SKANDALINGAS , NETVARKINGAS SAVO SRYTI VERSLININKAS IR VISTIEK PRAMUSA SAU APEIDAMASVISUS ISTATIMUS. KEISTA KODEL PAS MUS TAIPNUTINKA.

Klaipediete:)

Klaipediete:) portretas
ACIU LABAI VISIEMS GYVENTOJAMS, KURIE PASISTENGE SUTEIKTI RAMYBE KURPIU GATVEJE. ATEITI LABAI NORETUSI KAD MIESTO VIESHOSIOS TVARKOS SKYRIJE BUTU NETAIP PAPRADTAI ISDUODAMI LEIDIMAI TOKIEMS VERSLININKAMS KAIP SAULIUS. JIS JAU ZINOMAS VISIEM KAIP LABAI SKANDALINGAS , NETVARKINGAS SAVO SRYTI VERSLININKAS IR VISTIEK PRAMUSA SAU APIEIDAMAS VISUS ISTATIMUS. KEISTA KODEL PAS MUS TAIP NUTINKA.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių