Senajame turguje siautė persirengėliai

Senajame turguje šurmuliavo Užgavėnių jomarkas. Prekyvietėje apsilankiusius miestiečius pasitiko persirengėliai, šventės pabaigoje nuskandinta Morė tikintis, kad greičiau ateis pavasaris.

Užgavėnių jomarkas Senajame turguje prasidėjo šeštadienio rytą, kai miestiečiai paprastai čia traukia įsigyti įvairių maisto produktų.

Atėjusius apsipirkti miestiečius sutiko persirengėliai. Pamatyti buvo galima tradicinius Užgavėnių personažus: raganas, gydytojus, aiškiaregius, velnius, kurių vienas buvo modernus.

Renginio organizatoriai kaukėmis kvietė puoštis, prisijungti prie Užgavėnių jomarko bei varyti žiemą iš kiemo ir savo klientus, tačiau tokių buvo tik vienas kitas.

Persirengėliai, nešini Morę, aplankė Senojo turgaus prekeivius. Siūlė jiems sužinoti savo ateitį, pagydyti nuo visų ligų, šmaikštavo.

Prekeiviai persirengėliams atsidėkojo gėrybėmis, kuriomis prekiauja. Vieni  į krepšį dėjo obuolius, kiti saldainius ar kitus skanėstus. Buvo ir tokių, kurie nepagailėjo kumpio ar žuvies.

Porcija blynų – 1,5 euro

Persirengėliams aplankius prekeivius, Turgaus aikštėje prasidėjo Užgavėnių žaidimai. Į ratelį stojo ir vaikai, ir suaugusieji.

Užgavėnių jomarko metu Senajame turguje buvo galima įsigyti ne tik įprastų prekių, bet ir dirbinių rankdarbių, veltų paukštelių ir medinukų, kuriais bus galima papuošti pavasarį sužaliuosiančias medžių šakas.

Miestiečiai buvo kviečiami paragauti ir tradicinių Užgavėnių valgių – blynų ir šiupinio. Už blynų porciją su uogienė prašyta 1,5 euro.

Šventę vainikavo Morės skandinimas, tikintis, kad pavyks išvaryti žiemą ir greičiau ateis taip visų laukiamas pavasaris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L.L

L.L portretas
nesigailėkit, nieko ten įdomaus nebuvo

klaipediete

klaipediete portretas
reikia spaudą skaityti,viskas buvo parasyta

kod4l

kod4l  portretas
rasot kas buvo? Ar taip sunku is vakaro parasyt kur, kada vyks renginys??? Nes paskaityt, kad vyko visai neidomu, maloniau paciam sudalyvaut.... O informacijos tai n4ra apie vyksian2ius renginius
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių