Senajame Klaipėdos turguje – Užgavėnių nuojauta

Senajame uostamiesčio turguje Užgavėnių šventė vyko šeštadienio rytą. Nors blynais lankytojų niekas nevaišino, bet nuotaika buvo linksma, žmonės juokavo, gundėsi pirkti ne tik maisto produktus, bet ir suvenyrus.

Šventė vyko turgaus halėje, kur nemaža dalis klaipėdiečių savaitgaliais užsuka nusipirkti mėgstamų misto produktų. Halę puošė 100 Užgavėnių kaukių, jos buvo sukabintos virš prekeivių ir pirkėjų galvų. Linksmos, išmoningai pagamintos kaukės yra jaunųjų klaipėdiečių – moksleivių, darželinukų bei globos namų auklėtinių darbai.

Smagiai nusiteikęs muzikantas pusantros valandos grojo akordeonu pažįstamas ir daugelio mėgiamas melodijas.

Amatininkai ir auksarankės mezgėjos bei nėrėjos, papuošalų gamintojos viliojo nebrangiai įsigyti suvenyrų, šiltų ir buitį puošiančių gaminių, Valentino dienos bei Lietuvos 100-mečiui skirtų suvenyrų bei atributikos.

Net tie, kas neužsuko į mugei skirtą halės kampą, prekinosi gerai nusiteikę, o ir pardavėjai buvo linkę šypsotis ir juokauti.

Tiesa, Užgavėnių blynais niekas nevaišino ir Kanapinio bei Lašininio kovos tarp parduodamų prekystalių, nukrautų kiaušiniais, dešromis, šviežia mėsa, pieno gaminiais ir gėlėmis, nevyko. Visa tai dar nusimato sekmadienį ant Jono kalnelio, kur nuo 14 valandos klaipėdiečiai galės linksmintis drauge su Užgavėnių šventę rengiančiais etnocentro darbuotojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matau

Matau portretas
Atsimerkite ir geriau apžiūrėkite nuotraukas, kad kaukes pamatytumėt.

chi chi

chi chi portretas
vėl kičinė a'lia tautodailė ir šlamšto krūvos?

Nematau

Nematau portretas
Kur nuotraukose tos 100 kaukiu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių