Savivaldybes vienys bendri ženklai

Septyniose Klaipėdos regiono savivaldybėse ateityje numatoma suvienodinti turizmo informacijos infrastruktūrą. Keliauti po apylinkes kvies ir elektroninis gidas. Specialistų teigimu, planuojami statyti nauji ženklai ir informaciniai stendai neturėtų tapti vizualine tarša.

Turistams – ženklų medžiai

Klaipėdoje pradedama ieškoti sprendinių, kaip pasiekti, jog pėsčiomis, dviračiu ar kitomis priemonėmis keliaujantys turistai rastų jiems patogius ir aiškius nuorodų medžius, kurie papildomais ženklais neapkrautų ir miesto gatvių.

Prie vadinamųjų medžių turėtų būti ir aktyvūs informaciniai stendai, kuriuose būtų galima rasti kelionių maršrutus, galimybes pasiekti lankomus objektus bei neįgaliesiems pritaikytus maršrutus.

Prie informacinio stendo į savo išmaniuosius telefonus turistai galės atsisiųsti elektroninius vedlius.

Finansuos ES

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos teigimu, miesto dailininko jau paprašyta pabandyti suformuoti piktogramas, kurios būtų įrengiamos ant gatvių nuorodų ar kitokių ženklų. Jos atstotų vedlio funkciją – matydamas pasirinktą piktogramą žmogus žinotų, kad juda teisingu keliu, vedančiu iki lankytino objekto.

„Taip pat norėtųsi, kad visas mūsų regionas turėtų bendrą vienijantį ženklą, kad visos pagrindinės kryptys juo ir būtų pažymėtos. Vėliau turėtų atsirasti ir šūkis ar žinutė, sveikinanti atvykus į šį turistinį regioną“, – dėstė E.Mantulova.

Šį projektą, turizmo srityje suvienysiantį visas regiono savivaldybes, finansuos ES.

Tarša netaps

Prieš kurį laiką uostamiestyje buvo kilusi nemaža diskusija dėl mieste gausiai ir nesilaikant vieningos sistemos statomų ženklų.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja paaiškino, kad šiuo metu savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius atlieka ženklų inventorizaciją, tad į jų pateiktus duomenis bus atsižvelgiama planuojant naujas turistams skirtas nuorodas.

Pasak E.Mantulovos, projekto metu bus siekiama turistams suteikti kuo daugiau lengvai prieinamos informacijos, tačiau sykiu ir negadinti miesto infrastruktūros, ženklinimu nedidinti vizualinės taršos.

Pašnekovė pastebėjo, kad mieste ketinama suvienodinti ir jau įrengtus elektroninius informacinius stendus, mat jie buvo statomi įgyvendinant skirtingus projektus.

Taip pat žadama rasti operatorių, kuris prižiūrės stenduose publikuojamą informacijos turinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių