Savaitgalį atidarys paplūdimių tualetus

Atšilus orams, laisvu laiku vis daugiau miestiečių traukia prie jūros. Įvertinę lankytojų srautus, prižiūrėtojai atidarys paplūdimiuose ir jų prieigose esančius viešuosius tualetus.

Pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus Virginijaus Urbono, jais lankytojai jau galės naudotis šį savaitgalį.

„Viešuosius tualetus atveriame, kai gauname miesto savivaldybės nurodymą. Jiems išlaikyti numatytas finansavimas, tad turime užtekti lėšų“, – kalbėjo vadovas.

V.Urbono teigimu, paprastai paplūdimiuose ir jų prieigose esantys viešieji tualetai atidaromi tada, kai prasideda vasaros sezonas ar iki jo lieka kelios savaitės. Šį kartą lankytojai jais pradės naudotis anksčiau.

Kad jau laikas atverti viešųjų tualetų duris, dėmesį atkreipė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, vykstant Ekstremalių situacijų komisijos posėdžiui. Pastarojo metu buvo aptarta, kaip įvairios uostamiesčio tarnybos yra pasirengusios vasaros sezonui.

Klaipėdiečiai taip pat buvo pradėję žerti priekaištus dėl paplūdimiuose esančių tualetų. Pabrėžė, kad žmonių prie jūros atšilus orams daug, o tualetai uždaryti.

V.Urbonas vylėsi, kad iki šeštadienio juos pavyks paruošti ir atidaryti.

„Žmonių savaitgaliais paplūdimiuose yra daug. Biotualetų nebeužtenka. Darbuotojai apžiūrės, ar viskas veikia, vandentiekininkai sumontuos skaitiklius ir žmonės galės naudotis“, – komentavo vadovas.

Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ prižiūri du konteinerinius tualetus Smiltynėje ir tris – Melnragės bei Girulių paplūdimiuose. Taip pat mokamą, esantį Pirmojoje Melnragėje.

Kiti kurortai tuo negali pasidžiaugti.

„Dar negalėsime atidaryti tualeto, esančio vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje. Į jį vedama kanalizacija. Užbaigus darbus, nebereikės čia vežti vandens ir išgabenti nuotekų“, – patikino vadovas.

Pasak V.Urbono, didelis laimėjimas, kad į Melnragės ir Girulių paplūdimių tualetus yra atvestas vanduo, nuotekų tinklai.

„Kiti kurortai tuo negali pasidžiaugti“, – teigė vadovas.

Nors konteinerinis tualetas neįgaliųjų paplūdimyje nebus atidarytas, čia bus pastatyti mėlynieji biotualetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rūpintojėlis

 rūpintojėlis portretas
Didysis paplūdimiu guru jau leido atidaryti tualetus, Gal ta proga reiktų ir vėliavos iškelti su Urbonų, savivaldybei dešimtmečiais įtinkančių valdininkų pavardžių inicialais?

Jonas

Jonas portretas
Turbut kaip praejusi sezona tualetas bus uzdarytas o salia stoves biotualetas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių