Savaitė po Jūros šventės: ypatingas iššūkis atliekų tvarkytojams

  • Teksto dydis:

Paskutinįjį liepos savaitgalį jau 57-tą kartą Klaipėdoje šurmuliavo tradicinė Jūros šventė, kur, kaip spėjama, apsilankė netoli pusės milijono žmonių. Šventė tapo nemenku iššūkiu atliekų tvarkytojams, kurie visą šventinį savaitgalį rūpinosi miesto švara ir tvarka.

Anot Klaipėdos miesto aplinką prižiūrinčios bendrovės „Specialus autotransportas“ direktoriaus Laimono Žemaičio, masinių miesto švenčių metu telkiamos ypatingai gausios pajėgos, kad miestas nevirstų ištisu atliekų sąvartynu po atviru dangumi.

„Nors šventė truko tris dienas, atliekų tvarkytojų ir kitų aplinkos prižiūrėtojų darbas truko net šešias dienas. Paprastai visi pasiruošimo darbai prasideda ankščiau ir tęsiasi ilgiau nei pati šventė. Šventės dienomis tvarkytojai dirbo nuo pat ankstaus ryto – pagal grafiką jau nuo 4:30 val. pradedamos šluoti ir laistyti gatvės, aptarnaujami atliekų konteineriai, tvarkomi ir dezinfekavimo skysčiu užpildomi biotualetai, vandens talpos. Pasiruošimas padėjo užtikrinti, kad darbai vyktų sklandžiai, o šventės dalyviai ir svečiai galėtų džiaugtis švaria miesto aplinka“, – pasakojo L. Žemaitis.

Visą savaitgalį vykusios šventės metu taip pat buvo padidintas įprastas darbuotojų skaičius, į uostamiesčio gatves išvažiavo daugiau šiukšliavežių, gatvių šlavimo ir vandens talpas užpildančių mašinų, taip pat mestos padidintos pajėgos biotualetų priežiūrai.

Mieste buvo išstatyta net 217 biotualetų, 82 skirtingų dydžių atliekų konteineriai, kurie dėl didelio žmonių skaičiaus ir aukštos lauko temperatūros buvo aptarnaujami kelis kartus per dieną.

Iš viso šventės metu surinkta ir išvežta daugiau kaip 48 tonos atliekų bei priduota daugiau nei 150 kubinių metrų nuotekų. Palyginimui, įprastu vasaros savaitgaliu surenkama apie 7 kartus mažiau atliekų bei nuotekų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių