Sankirta – saugi, bet nepatogi?

Kai kuriems klaipėdiečiams klausimų kelia eismo tvarka Minijos ir Bijūnų gatvių sankirtoje. Stebimasi, jog šiuo metu Minijos gatve riedantys automobiliai turi praleisti priešinga kryptimi važiuojančiuosius. Specialistų teigimu, eismas šioje sankirtoje organizuojamas saugiai, tad pokyčių nenumatoma.

Uostamiestyje esama abejojančiųjų eismo organizavimu Minijos ir Bijūnų gatvių sankirtoje.

Kai kurie gyventojai šią arterijų sankirtą net pakrikštijo viena kvailiausių visame mieste.

Stebimasi, kodėl šioje sankryžoje Minijos gatve priešingomis kryptimis riedantieji turi praleisti vieni kitus, o ne judria gatve judėti vienu metu.

Tokia tvarka esą stabdo eismą minėtoje arterijos dalyje.

Vis dėlto specialistai neabejoja – šiuo metu eismas Minijos ir Bijūnų gatvių sankirtoje organizuojamas saugiai.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, prieš kurį laiką ši gatvių sankirta buvo įtraukta į juodųjų dėmių sąrašą, todėl čia judėjimo tvarka ir buvo pakeista.

„Dabar problemos čia tikrai nėra“, – patikino R.Mockus.

Pašnekovo teigimu, šviesoforas vieną automobilių srautą nuo judančiųjų priešinga kryptimi stabdo dėl posūkio į kairę iš Minijos į Bijūnų gatvę.

„Kalbėjome ir su policija. Atsiradus posūkiui į kairę, situacija tapo geresnė, incidentų beveik nepasitaiko. Galbūt žmonės kur skubėjo, liko nepatenkinti“, – pastebėjo skyriaus vedėjas.

Anot R.Mockaus, dabar čia numatyta eismo schema, tiek savivaldybės darbuotojų, tiek policijos pareigūnų nuomone, – saugi.

„Daug vairuotojų, visko būna, tačiau, kaip sakoma, gyvenimas toks yra – 100 proc. visko nepadarysi. Sankryža ir toliau liks tokia, kaip dabar“, – tvirtino pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladas

Vladas portretas
Dabar yra labai gerai. Važinėju jau 15 metų kasdien.

as

as portretas
Iš didelio rašto išeita iš krašto. Kam stabdyti eismą iš šiaurės, kai tiesiai važiuoja automobiliai iš pietų? Panašu į aklą kopijavimą...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių