Per šalčius ESO paliko be elektros

Klaipėdos rajono Kalnuvėnų ir Kalotės kaimų gyventojams trūko kantrybė, kai trečiadienį paspaudus šaltukui jų namai liko be elektros. Termometrai už lango tą rytą rodė 11 laipsnių žemiau nulio.

"Neįmanoma būti"

"Piktina monopolininkų elgesys. Naktį iš antradienio į trečiadienį pajūris sulaukė rimtesnio šalčio. Tačiau 9 val. ryte elektra buvo išjungta dviem kaimams, nors net pusę dešimtos ryte lauke vis dar buvo 11 laipsnių žemiau nulio.  Užmiestyje žmonės būstus šildosi individualiai, šildymo katilai veikia naudojant elektrą. Kaip galima per šalčius palikti žmones be elektros?" – piktinosi gyventojas.

"Energijos skirstymo operatorius" (ESO) prieš kelias dienas buvo įspėjęs žmones, jog nurodytu laiku bus išjungta elektra, esą dėl planinių darbų.

"Tai ar sunku atsižvelgti į oro sąlygas? Tegul išjungia, bet gal geriau kitą savaitę, kai žadamas geresnis oras? Šildymo katilų pašildomą karštą vandenį vandens siurbliukai varinėja po šildymo sistemą. Tą rytą, kai dingo elektra,  žmonės vos buvo spėję užsikurti katilus. 12 val. dienos mano namuose termometras terodė 13 laipsnių šilumos. Juk neįmanoma būti, šalta. Kaime gyvena šeimų su mažais vaikais", – pasakojo Kalnuvėnų gyventojas.

Vyras tikino skambinęs ESO operatoriams ir teiravęsis, kada elektra atsiras.

"Pirmadienį elektra taip pat buvo išjungta, bet lauke tebuvo penki laipsniai šalčio. Dar galėjome kentėti. O dabar išgirdau paaiškinimą, jog, esant iki dešimties laipsnių šalčio, elektrikai, vykdydami planinius darbus, turi teisę išjungti elektrą. Ar tokia yra įmonės pasitvirtinta vidinė tvarka, ar vis dėlto kokiame įstatyme yra parašyta, kada nebegalima palikti gyventojų be elektros?" – klausė žmogus.

Be elektros – 5 valandas

ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Tomas Kavaliauskas tikino, jog elektra buvo išjungta dėl rekonstruojamos 10 kV oro linijos.

"Statoma nauja modulinė transformatorinė, dalis 10 kV ir 0,4 kV oro linijos perkeliama po žeme – kabeliai tiesiami po žeme. Pažymėtina, kad, pagal patvirtintas vidines ESO tvarkas, aplinkos temperatūrai nukritus nuo 5 iki 10 laipsnių žemiau nulio, vykdomi tik tie planiniai elektros tinklo įrenginių remonto darbai, kurių metu elektros energijos tiekimas klientams nutraukiamas ne ilgiau kaip 5 valandoms. Sausio 17 d. klientai buvo informuoti apie 23 d. numatomus vykdyti darbus", – situaciją komentavo įmonės atstovas.

Tiesia naujus kabelius

T.Kavaliauskas aiškino, jog trečiadieninis elektros energijos atjungimas susijęs su baigiamu rekonstrukcijos projektu.

Elektra gyventojams buvo išjungta nuo 9 iki 14 val.

"Suplanuotas atjungimas, kad būtų galima prijungti naujai paklotas kabelines linijas. Įmonės tinklalapyje skelbiama informacija – teisinga, tačiau ji kasdien koreguojama dėl naujų pildymų ar planuojamų darbų koregavimų, užbaigimo ir panašiai", – tikino T.Kavaliauskas.


Šiame straipsnyje: elektrašaltisESOKalotė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aris

Aris portretas
Jeigu mieste prie kontoros rodo 10 laipsnių šalčio tai nereiškia kad ir Kalotėj yra 10. Užmiestyje visada šalčiau ir tokios situacijos parodo mūsų biurokratijos požiūrį į mus. Dažniausiai formaliai viskas teisinga ,o iš esmės tai pasityčiojimas.

anonistui

anonistui portretas
O anonimas turi smegenų degeneratorių.

Tomas

Tomas portretas
Valioo.o jai dar ir turit elektromobili jieee.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių