Sąjūdžio parke atkūrė atminimo lentą

Prieš ketverius metus pietinėje Klaipėdos pusėje esančiame Sąjūdžio parke buvo sumontuota lentelė Kristijonui Donelaičiui ir Tarasui Ševčenkai atminti. Vakar toje pačioje vietoje įvyko kuklios iškilmės – vietoj pavogtos lentelės atidengtas akmeninis atminimo ženklas.

2014 m. balandį minint Pasaulinę kultūros dieną  Sąjūdžio parke buvo pasodinti penki ąžuoliukai. Vienas jų skirtas lietuvių literatūros klasiko K.Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms paminėti, antras – ukrainiečių dainiui T.Ševčenkai 200-ųjų gimimo metinių proga, dar trys – Ukrainoje gyvenančioms tautoms palaikyti.

Medeliai tąkart pasodinti Pabaltijo ukrainiečių asociacijos pirmininko Leonido Tregub bei tuomečio Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininko Juozo Šikšnelio rūpesčiu.

Iniciatyvą tada parėmė Seimo narys Eugenijus Gentvilas bei Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyrius bei Tautinių kultūrų centras.

Ąžuoliukai per ketverius metus ūgtelėjo, o atminimo lentos neliko.

Joje buvo užrašytos ne tik dviejų draugiškų tautų kūrėjų pavardės, bet ir deklaruotas lietuvių tautos solidarumas su ukrainiečių tauta sunkią jai valandą.

"Tada mes netvirtai tą užrašą sumontavome. Nežinia, kas jį sunaikino. Šiemet švenčiame 100-ąsias atkurtos Lietuvos valstybės metines, todėl sugalvojome atkurti atminimo ženklą. Žinome, kad miesto ir šalies politikai šiomis dienomis labai užimti, todėl ne taip svarbu, kiek žmonių susirinks, svarbu, kad darbą padarėme, laukiame geranoriškai nusiteikusių žmonių", – prieš renginį kalbėjo L.Tregub.

Akmeninėje plokštėje ryški užrašas lietuvių ir ukrainiečių kalbomis.

Parko pakraštyje, arčiau Jūrininkų prospekto susirinkusius renginio dalyvius ne visi norintieji dalyvauti greitai pamatė, tad žmonės rinkosi ilgiau, nei vyko iškilmės.

Keli kalbėtojai pasveikino plokštės atkūrimo iniciatorius, padėkojo jiems.

L.Tregub gimtąja kalba skaitė kupinas tėvynės meilės savo kūrybos eiles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>to anonimuj

>to anonimuj portretas
Kada isleido ar pabegai?

to anonimuj

to anonimuj portretas
kaboko pavadinimas- "MEMELis" !! Tai ..- "Lietuva cia ar kas? Marazmas!":))) "Raddison hotel"!! -cia marazmas. ar kaip?:))

to anonimuj

to anonimuj portretas
.. ir daugiau kirilica cia nerasykit... Tai ka? Xoxolai- jau nebe "draugai" lietuviams?:)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių