Sąjūdžio parkas – vieta košmarams

Šunų lojimas nuo ankstaus ryto, girtaujančio jaunimėlio žviegimas ir griaudintys motociklai naktį – tokie garsai ant kojų sukelia dviejų daugiabučių namų, esančių Sąjūdžio parko pašonėje, gyventojus. Nuolatinio triukšmo neapsikenčiantys miestiečiai meldžia pagalbos.

Lojimas – nuo 5 val. ryto

Sąjūdžio parko pašonėje stovi Laukininkų gatvės 50 ir 52 numeriais pažymėti daugiabučiai namai.

Po šių pastatų langais driekiasi pietinės miesto dalies gyventojų pamėgtos erdvės takai.

Viename šių namų gyvenantis klaipėdietis džiaugėsi, kad Sąjūdžio parkas prižiūrimas, gražus, tvarkingas.

Tačiau sykiu atkreipė dėmesį, kad dėl kai kurių dalykų tampa neįmanoma gyventi jo pašonėje.

"Sąjūdžio parkas – populiarus tarp šunų augintojų. Neturiu nieko prieš keturkojus. Patys kaime auginame šuniuką. Tačiau situacija darosi nevaldoma. Šunis parke žmonės pradeda vedžioti labai anksti ryte – nuo 5 ryto. Susitinka žmonės, pasikalba, bet "pasikalba" ir jų augintiniai. Loja taip, kad visas namas sukyla ant kojų", – pasakojo vyras.

Klaipėdietis tvirtino, kad tenka patiems drausminti triukšmą keliančių augintinių šeimininkus.

"Buvo 5 val., kai prabudau nuo baisaus lojimo. Priėjau prie lango ir pamačiau, kad stovi žmogus su medžiokliniu šunimi. Keturkojis, kiek įmanydamas, loja ant ežiuko. Mandagiai įspėjau šeimininką, kad pasiimtų ežiuką, pasineštų namo, ir tegul jo bute loja šuo", – prisiminė vyras.

Uždeda specialius antkaklius

Šunų lojimo Laukininkų gatvės 50 ir 52 daugiabučių namų gyventojai priversti klausytis ir vakarais.

Dažniausiai šeimininkai savo augintinius vedžioja nuo 20 iki 23 val.

Pasak klaipėdiečio, smagu, kad žmonės kuo nors rūpinasi, turi bendrų pomėgių, susipažįsta, kartu dresuoja šunis, bet nuolatinis lojimas kelia galvos skausmą.

"Namuose žmonės augina po vieną, du šunis, o čia vienoje vietoje susirenka dešimtys. Kai visi pradeda loti, tampa neįmanoma gyventi. Kai žmonės garsiai leidžia muziką, žiūri televizorių, iš karto pasipila priekaištai. Tačiau kodėl šeimininkai nesupranta, kad ir jų augintiniai šalia esančių namų gyventojams kelia nepatogumų? Kam patiktų 6 val. ryto prabusti nuo kelių moterų įspūdžių ir jų šunų lojimo? Viskas net aidi", – pasakojo vyras.

Nemažai laiko užsienyje praleidęs klaipėdietis atkreipė dėmesį, kad Vakarų šalyse tokia situacija niekada nesusidarytų.

Ten yra nerašyta taisyklė, kad po saulėlydžio parkas uždaromas, ir visi to paiso.

Be to, šeimininkai, gerbdami kaimynų ramybę, šunims užmauna specialius antkaklius, kad nelotų.

"Nežinau tik, kiek humaniškas tokių priemonių naudojimas", – suabejojo klaipėdietis.

Vartėsi pridergtoje pievelėje

Gyventojas pastebėjo, kad dauguma gyvūnų šeimininkų – netvarkingi. Jie nesurenka keturkojų ekskrementų.

Tačiau, anot vyro, net ir surinkti, sudėti į maišelius ir išmesti į šiukšlių dėžes vėl atsiduria ant žemės.

"Parke pastatytos šiukšlių dėžės visiškai netinkamos. Problema ta, kad jos yra atviros. Šiukšles išnešioja, išdrasko varnos, kurių skraido pulkai. Viskas atsiduria pievelėje. Tarp šiukšlių – ir maišeliai su ekskrementais", – įspėjo gyventojas.

Klaipėdietis pasakojo, kad vieną dieną teko stebėti tragikomišką situaciją.

Ryte parko pievelėje žmonės šunis vedžiojo, šie atliko gamtinius reikalus, ekskrementus surinko tik vienas kitas, o po kelių valandų darželinukai toje pačioje vietoje žaidė, vertėsi kūlversčiais.

Po parką – motociklu

Vyraujant gražiems orams, Sąjūdžio parko suoliukus nusėda jaunimas, vyresnio amžiaus žmonės, kurie mėgaujasi ne tik gaiviu oru, bet ir alumi, kitais alkoholiniais gėrimais.

"Kompanijos garsiai kalba, šūkauja, pradeda aiškintis santykius, įsijungia muziką, kad linksmiau būtų. Vėl kenčiame triukšmą. Policijos nekviečiame, tik langus užveriame", – tvirtino vyras.

Pasak klaipėdiečio, būna, kai iš lovos išverčia ir motociklo riaumojimas: "Važinėja po parką, nors tai daryti draudžiama".

Vyro nuomone, išspręsti Sąjūdžio parko problemas tikrai būtų įmanoma ir tikrai nereikėtų didelių investicijų.

Padėtų elementarūs skelbimai, atkreipiantys žmonių dėmesį, kaip dera elgtis parke.

"Kartais žmonės paprasčiausiai nepagalvoja, kad daro ką nors ne taip ir kai kam sukelia rūpesčių. Kai atkreipi dėmesį, jie susimąsto ir daugiau taip nesielgia", – tvirtino vyras.

Klaipėdiečio teigimu, parke praverstų ir vaizdo stebėjimo kameros.

Jos sudrausmintų ne tik šunų mylėtojus, bet ir girtuokliaujančius, motociklais važinėjančius asmenis.

Vaizdo stebėjimo kameros pasiteisino ne vienoje uostamiesčio viešojoje erdvėje.

Pažeidimų užfiksuojama mažiau arba visai jie išnyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virga

virga portretas
Parkas kaip parkas, man patinka, normalus parkas pasivaikščioti, net tualetai yra, ir švarūs... O dėl šuniukų kad vedžiojasi man tai atrodo kaip tik gyva , malonu, naturalu ir gražu.

Q

Q portretas
Lygiai tas pat Panemunės šilo pliaže ir aplink, kriokiančios kompanijos, motociklai, automobilių lenktynės ir panašios pramogos. Tik kažkodėl pastoviai dar įkišami šunys, kurie pasak kai kurių nemylėtojų loja ir krauna pievelėje. Atvykite ir pamatykite, pvz. pirmadienio rytą, kaip atrodo dalis šilo po savaitgalio ir pamąstykite kieno tai darbas, keturkojų ar dvikojų.

Iksas

Iksas portretas
Kosmaras yra girtaujancios kompanijos, kurios ir siukslina, ir butelius dauzo, ir medzius, ir suoliukus lauzo. Ar taip daro nors vienas suo??? Vat ju riksmai tikrai uzknisa nakti, o lojimo girdeti 5 ryto neteko. Beje kiek tenka matyt tai tikrai dauguma sunu augintoju susirenka po savo suns. Pritariu kad tikrai reiketu kameru, kad ir sunu ekskrementus pradetu rinkti kas dar to nedaro, ir kad girtavimai baigtusi. Sajudzio parkas isvis isplanuotas nelogiskai - daug sunu augintoju, bet nera jokios sunu aiksteles, dviraciu takas platesnis uz pesciuju, vaiku aisktele neaptverta ir prie to pacio dviraciu tako, kameru nera, siukslines netinkamos nes vejas ir pauksciai viska isnesioja, anksciau net ir apsvietimo normalaus nebuvo.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių