Rusija nebrangina įvažiavimo į savąją Kuršių nerijos dalį, Lietuva – keturgubai

  • Teksto dydis:

Rusijos Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovybė pareiškė neketinanti didinti įvažiavimo mokesčio turistams ir poilsiautojams, nors mokestis už įvažiavimą į Lietuvai priklausančią dalį greitai bus padidintas keleriopai.

„Turime informacijos, kad Lietuvos pusė nuo birželio 20-osios įvažiavimo į Kuršių neriją mokestį didina keturgubai – iki 20 eurų. Kolegos Lietuvoje nori sumažinti į jų teritoriją per perkėlą Klaipėdoje atvykstančių turistų mašinų skaičių. Mes analogiškų žingsnių neketiname imtis“, – sakė parko atstovė Olga Bolšakova.

„Mes turistų srauto į Kuršių neriją iš Rusijos ir Lietuvos teritoriją dirbtinai neribosime. Jos unikalią gamtą ir kraštovaizdį stengiamės saugoti kitomis priemonėmis. Be to, nacionalinis parkas suinteresuotas, kad pusiasalio grožį pamatytų kiek įmanomą daugiau žmonių“, – pridūrė ji.

Šiuo metu už kiekvieną automobilį ir vairuotoją, įvažiuojantį į Rusijai priklausančią Kuršių nerijos dalį, reikia sumokėti 300 rublių (4,67 euro). Už kiekvieną kitą transporto priemone važiuojantį žmogų reikia sumokėti dar po 150 rublių (2,3 euro).

Rusijai priklauso 48 km, o Lietuvai – 50 km ilgio Kuršių nerijos dalis. Pusiasalis nuo 2000 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Jus kada nors buvote rusiskoj kursiu nerijos daly? Stebina, uz ka jie isvis ima pinigus. Jokios ekologijos, jokiu keliu, jokios svaros. Nesijaucia, kad vaziuoji pro kurortine zona, jauciasi tarsi vaziotum kur nors Sandeliu gatveje Klaipedoje. Ir tai nera hiperbole. Is tikruju taip. O ivaziuojant i Neringa jauciuosi kaip pasakoje. Tai graziausia vieta pasaulyje. Ir uz tai reikia moketi, kas issaugoti svara ir ekologija. Man negaila ne cento, kuri atidaviau ekologinio mokescio punkte, nes as matau kur eina si rinklava. Nidoje ir rusiskoj daly bunu mazdaug 10-20 kartu per metus ir zinau apie ka kalbu. Ir kad musu vaikams irgi taip dziugu butu ilsetis siame nuostabiame kraste

Vk

Vk portretas
O tai gyvenant savo šalyje ir mokant mokesčius dar reikia ir mokėti kažkam kad patektum kur nori ? Ar dar kur nors EU yra tokie mokesčiai? Ar tai neriboja žmonių teisės laisvai judėti? Gal reikia neringos gyventojus apmokestinti už išvažiavimą iš neringos ?

T

T portretas
O Neringos kasininkai atsigaus kiek pinigėlių sau į kišenę primuš , o ypač Katėnui su Smolskiui džiaugsmas didelis koks navaras.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių