Rūpinsis ir žaidimų aikštelėmis

Daugiabučių namų gyventojai patys turės rūpintis ne tik tvarka kiemuose, bet ir čia įrengtomis vaikų žaidimų aikštelėmis. Jiems reikės mokėti už įrenginių remontą, smėlio dėžių papildymą, atlikti kitus priežiūros darbus.

Uostamiesčio savivaldybė prašo daugiabučius namus administruojančių įmonių ir bendrijų apie šią prievolę informuoti gyventojus.

„Namų valdoms tokie pranešimai išsiųsti jau seniai. Sunkiau susisiekti su visomis bendrijomis, nes jų yra labai daug – apie 400. Tad prašome pirmininkų atkreipti dėmesį į pranešimą“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak jo, bendrijų vadovų prašoma kuo skubiau, bet ne vėliau nei iki liepos 15 d., vaikų žaidimų aikštelių priežiūros klausimus aptarti su gyventojais, informuoti, kad tai bus daroma gyventojų lėšomis.

Po aptarimų informaciją, kaip bus prižiūrimos aikštelės, prašoma pateikti Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamentui. Gyventojų daugumai pritarus, šie darbai turėtų būti įtraukti į kitų metų planus.

„Žmonės patys turi rūpintis tuo, kuo naudojasi. Juk būtent daugiabučių namų gyventojų vaikai ir žaidžia tose aikštelėse. Būna, kad per laiką jos ir susidėvi. Žmonės tikrai gali pasirūpinti žaidimų aikštelėmis, o savivaldybė atliks didesnius darbus – plės mašinų stovėjimo vietas, lopys duobes, remontuos šaligatvius“, – komentavo direktorius.

Pasak L.Dūdos, jei gyventojai nesutiks prižiūrėti aikštelių, šios nebus uždaromos. Tačiau, vadovo teigimu, žmonės turi suprasti, kad rizikuos savo vaikų saugumu, sveikata.

Be to, patikrinimus, kaip atliekama ši funkcija, organizuos ir Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Už neprižiūrėtas aikšteles gresia sankcijos.

„Kieme esančia vaikų žaidimų aikštele gali rūpintis ir kelių namų gyventojai. Tada priežiūros išlaidos nebus tokios didelės. Pavyzdžiui, jei susiburtų daugiau gyventojų, dėžės papildymas smėliu atsieitų po kelis centus“, – aiškino vadovas.

Kiek uostamiesčio daugiabučių namų kiemuose yra vaikų žaidimų aikštelių, tiksliai nėra žinoma.

„Bandoma suskaičiuoti. Naujų skaičius aiškus, senų taip pat yra, bet reikėtų patikslinti, kokia jų būklė, ar jos apskritai dar tinkamos naudoti“, – tvirtino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jura

Jura portretas
Kas apsaugos vaikus zaidziancius aiksteleje. Gyvenu miesto centre, bet salia Maximos ir slampinejaciu bei besislapinanciu kur papuola kruvomis vaiksto. Vaikas bijo iseiti i lauka zaisti. Tai uz kokias aiksteles as tureciau moketi????????? Kur bus prisedusiu girtuokliu melynosiu????

Kestas

Kestas portretas
Mokame uz viska, tai kam tada mokescius mokame? debreceno g. kieme jau zolynas virtes automobiliu stovejimo aikstele, tai paimtu ir sutvarkytu, padarytu normalia aikstele, o dabar dulkiu pilnas kiemas nes nesamas purvas ant kelio nuo "vadinamos aiksteles"

Gyventojai

Gyventojai portretas
Tai palaukite,vadinasi ir už administravimą nebereikės mokėti.Mokame didžiulius pinigus o tas administratorius visiškai nieko neveikia.Tai už ką mes jam mokame?Arba viena administruojanti įmonė nupirko gražius, saugius įrengimus vaikų aikštelėms o kitos..baisu net vaiką ten leisti. Kodėl?Arba kur išleidžiami pinigai,kas kontroliuoja ?Krūmai -nekarpomi, laiptinės -neremontuojamos. Kur pinigai?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių