Rūkantys gimnazistai Klaipėdoje – „nepakaltinami“?

Kontrolierių taikiklyje – rūkantys gimnazistai. Pertraukų metu dūmą pešantys jaunuoliai palieka krūvas nuorūkų, kurias susirinkti vėliau turi šalia esančių namų gyventojai.

Kontrolierių taikiklyje – rūkantys gimnazistai. Pertraukų metu dūmą pešantys jaunuoliai palieka krūvas nuorūkų, kurias susirinkti vėliau turi šalia esančių namų gyventojai.

Vos nuaidėjus skambučiui moksleiviai būriais skuba į daugiabučių, įmonių ar įstaigų kiemus parūkyti. Jau ilgai su tuo kovojantys žmonės nenaudėlius bando sudrausminti, tačiau šie nesileidžia į kalbas.

Kone daugiausia užkietėjusių rūkalių iš Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos būriuojasi po sporto centro "Gintaras" langais ir prie Šaulių gatvėje esančių daugiabučių.

"Pats faktas, kad moksleiviai rūko vos už kelių šimtų metrų nuo mokyklos, mūsų nejaudina, bet šiukšlių krūvos, liekančios po jų apsilankymo, jau erzina. Nesiruošiame daugiau mokėti baudas už ne savo šiukšles. Paskutinis epizodas visiškai pribloškė. Grįžtu į kiemą, o čia gal trisdešimt paauglių stovi ir nesiteikia praleisti. Dar ir įžeidinėja. Teko išlipti iš mašinos ir juos tiesiog patraukti. Kartais nė negaliu įvažiuoti į kiemą. Įmonė, kurios teritorijoje taip pat šiukšlinama, moka baudas, o viena moteris nuolat renka nuorūkas", – pasakojo klaipėdietis Donatas.

Sudrausminti mokinius, kaip paaiškėjo, nėra paprasta. Nuo šiukšlinimo jų neatgraso nei baudos, nei kontrolieriai. Vakar jie nepasimetė net užklupus inspektoriams, kurie, pasiskundus gyventojams, surengė patikrinimą.

Apie dešimties moksleivių būrelis teisinosi, esą kasdien jie nerūko, "tik kartais per pertraukas, kai kas nors pavaišina". Kaip paaiškėjo, visi jie buvo pilnamečiai ir rūkydami nepažeidė taisyklių – buvo toliau nei 50 metrų nuo mokyklos.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys komentavo, esą bausti už šiukšlinimą mokinius galima tik užtikus nusikaltimo vietoje. Šįkart įrodymų buvo per maža.

"Pasišnekėjome su moksleiviais ir tikimės daugiau jų ten nebepamatyti. Pilnamečiams nedraudžiama rūkyti. Negalime taikyti atsakomybės, jei jie tai daro ne švietimo įstaigos teritorijoje. Nors mes jau žinome jaunuolių vieteles, kur jie nuolat renkasi", – sakė pašnekovas.

Be Vytauto Didžiojo gimnazijos, dar buvo tikrinama ir Klaipėdos "Žemynos" gimnazija.

Iš viso tikrinimo metu rūkantys užfiksuoti trys nepilnamečiai.

V.Valio teigimu, nuo šiol gimnazijos bus dar labiau stebimos.

Už rūkymą vietose, kuriose tai daryti draudžiama, yra numatyta nuo 20 iki 50 eurų bauda. Pirmą kartą taikomas pusės minimalios baudos mokestis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

moksleivis

moksleivis portretas
ten net praeit negalima tie kur gyvena tuose kiemuose ivaziuodami i kiemus padidina greiti ir vaziuoja tiesiai i vaikus tegu patys dar ir apie tai papasakoja, grasina nors niekas ju ten nebijo..

Anonimas

Anonimas portretas
Baisi nuotrauka, septynios jaunos merginos ir vienas vaikinas. Kur žiūri tėvai, kodėl nebendrauja su savo vaikais. Juk ne policija ar įstatymai turi auklėti jaunimą, viskas ateina iš šeimos.

Klaipediškis

Klaipediškis portretas
Net nežinau, mokiniu nugalėti kurie rūko praktiškai neįmanoma, visi rūkė, rūko ir dar žino iš kur gauti, tai siūlyčiau padaryti rūkymo vietas tolėliau nuo mokyklų su šiukšlinėm ir gerai bus visiems. :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių