Rūkantiems uostamiesčio gimnazistams – sankcijos

Kontrolieriai toliau gaudo rūkančius nepilnamečius. Patikrinimai rengiami ne tik mokyklų teritorijose, bet ir už jų ribų. Paskutinio metu buvo užfiksuotas vienas rūkantis nepilnametis.

Kontrolieriai toliau gaudo rūkančius nepilnamečius. Patikrinimai rengiami ne tik mokyklų teritorijose, bet ir už jų ribų. Paskutinio metu buvo užfiksuotas vienas rūkantis nepilnametis.

Patikrinimą Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai surengė kartu su policijos pareigūnais.

Ar nėra rūkančių nepilnamečių stebėta „Ąžuolyno“ ir „Aitvaro“ gimnazijų teritorijose.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad pirmosios įstaigos teritorijose, prie transformatorinės, rūkė penki asmenys. Iš jų vienas nepilnametis. Rūkiusiems gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 eurų.

Patikrinimo metu dėmesys buvo skiriamas ir viešojo transporto stotelių paviljonams, vaikų žaidimo aikštelėms. Rūkyti čia taip pat draudžiama. Tačiau pažeidėjų nenustatyta.

Nuo liepos įsigaliojo Tabako kontrolės įstatymo pataisos. Rūkantiems neleistinose vietose numatytos griežtesnės sankcijos. Už šį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 eurų. Anksčiau nuobaudos siekė nuo 6 iki 14 eurų.

Taip pat nepilnamečiams uždrausta ne tik rūkyti, bet ir turėti cigarečių. Iki tol buvo draudžiama tik jiems parduoti tabako gaminius.

Kontrolieriai surengė dar vieną patikrinimą. Stebėta automobilių statymo tvarka pietinėje miesto dalyje. Reaguota į klaipėdiečių skundus.

Kontrolieriai buvo nuvykę į žaidimų aikštelę, esančią prie Taikos prospekto 137 namo. Taip pat situacija stebėta Šiaulių gatvėje.

Užfiksuotos transporto priemonės, kurios buvo paliktos, nors ženklai tą daryti draudė. Jų savininkams gresia baudos nuo 28 iki 86 eurų.

„Kadangi šiose vietose daug pažeidimų, patikrinimus kartosime“, – tvirtino V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suauges

Suauges portretas
Ir dar nuorukas palieka ant grindų, iš to spėti galima kad rūko. Mačiau situaciją prie Muzikinio teatro, kai vienas vyras privažiavo ir paprašė grupelę jaunimo pakelti nuoruką, paklausė ir pakėlę nuneše. Pilietiškas jaunas vyras ir dar nesugadintas, galintis keistis jaunimas.

Suauges

Suauges portretas
Pritariu Astai, reikia daugiau REIDU.Ir prie senojo turgaus Žaliakalnio gimnazija. Nepilnameciai jau NEKLAUSO SUAUGUSIU, GINCIJASI,TAI GAL POLICIJA IBAUGINS .

hmm

hmm portretas
visais laikais (pastaraji 150 metu) paaugliu rukymas buvo sudetine augimo proceso dalis, toks maistingas isiverzimas i suagusiuju pasauli. Pats budamas paaugliu - rukiau, dabar - ne. Kovoti su tuo beprasmiska, baudomis - idiotiska. Prikuria uz musu pinigus veltedziu, viesosios tvarkos skyriu, tada galvoja, kuom tuos darmajedus uzimti. Geria tuos pinigus skirtu nemokamoms vaiku ir jaunimo sporto sekcijoms, sportas ir rukymas nelabai draugauja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių