Rinks universiteto iniciatyviausius

Klaipėdos universitetas (KU) vėl prisimins per metus įvykusias sėkmingas iniciatyvas, sumanymus, pagerbs pasižymėjusius studentus ir jų organizacijas. Jau antrą kartą organizuojami studentų visuomeninės veiklos apdovanojimai.

Antrą kartą vyksiantys apdovanojimai šiemet labiausiai nusipelniusias organizacijas bei studentus pasitiks kitu pavadinimu. Kitąmet „Valio!“ apdovanojimai virs „Auksinės burės“ švente.

KU Studentų reikalų skyriaus vedėjas Darius Rekis atskleidė, kad atnaujinti šventės pavadinimą pasiūlė KU mišriojo choro vadovas Algirdas Šumskis. Esą ankstesnis pavadinimas neatskleidė apdovanojimų tikslų bei idėjos, todėl parinktas universiteto ir šventės dvasiai artimesnis šūkis.

D.Rekis pasakojo, jog mintis apdovanoti labiausiai pasižymėjusius žmones kilo dėl kartais primirštamų pasiekimų universitete.

„Norime atkreipti dėmesį į studentų aktyvumą, jų pilietišką veiklą ir pasiekimus, kurie kartais informacijos sraute lieka nepastebėti“, – teigė apdovanojimų iniciatorius.

Pati šventė šiemet nesikeis: universiteto bendruomenė galės siūlyti labiausiai pasižymėjusius studentus bei studentiškas organizacijas dešimtyje kategorijų. Kaip ir pernai, į kiekvieną nominaciją bus atrenkami trys kandidatai, iš kurių verčiausius apdovanojimui asmenis rinks pati universiteto bendruomenė bei speciali komisija.

Apdovanojimų organizatorius neslėpė, kad dažniausiai kandidatus pasiūlo universiteto fakultetai, tačiau aktyvumo netrūksta ir iš pačių studentų, studentiškų organizacijų. Kandidatus siūlo ir dėstytojai.

D.Rekis teigė neabejojantis, jog visoms nominacijoms atsiras kandidatų. Jų ir pirmųjų apdovanojimų metu buvo gausu. Nors kandidatų dar nesulaukta, tačiau pasiūlymams teikti liko daugiau nei du mėnesiai.

Renginio organizatoriai kviečia universiteto bendruomenę siūlyti pretendentus laimėti metų organizacijos, renginio, projekto, atradimo, iniciatyvos, savanorio, metų pavyzdžio, universiteto sielos, laimėjimo ir padėkos nominacijas.

Siūlymų organizatoriai lauks iki kitų metų vasario 1-osios, o iškilminga pagerbimo ir apdovanojimų ceremonija vyks kovo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanukas

Antanukas portretas
Puiki iniciatyva, daugiau tokių!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių