Rinkliavos mieste surinko daugiau

Vairuotojai praėjusiais metais į parkomatus sumetė daugiau monetų nei prieš metus. Įtakos tam galėjo turėti ir atsiradusios naujos mokamos zonos.

Praėjusiais metais rinkliavos už automobilių stovėjimą surinkta per 1,44 mln. eurų. Palyginti su praėjusiais metais, apie 164 tūkst. eurų daugiau.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus informavo, kad daugiausia lėšų surinkta vadinamojoje geltonojoje zonoje – 477,2 tūkst. eurų.

Antroje vietoje – raudonoji zona, kur mokestis yra didžiausias. Čia surinkta beveik 219,4 tūkst. eurų. Mažiausiai lėšų gauta iš mėlynosios zonos. Tam įtakos gali turėti ir tai, kad čia mokestis už automobilių stovėjimą – mažiausias.

R.Mockaus teigimu, klaipėdiečiai vis dažniau už stovėjimą atsiskaito trumposiomis žinutėmis.

Šiek tiek sumažėjo vadinamojo užmaršumo mokesčio surinkimas.

Pinigai, gauti už automobilių stovėjimą, naudojami siekiant pagerinti miesto ekologinę būklę, sumažinti automobilių srautus centrinėje miesto dalyje.

Rinkliavos pinigai atseikėjami ir naujoms vietoms, skirtoms automobiliams statyti, įrengti centrinėje miesto dalyje, joms prižiūrėti, rinkliavai administruoti.

Šiomis lėšomis apmokami ir viešojo transporto nuostoliai. Jos panaudojamos transporto infrastruktūrai vystyti bei prižiūrėti, Transporto lengvatų įstatyme nenumatytoms viešojo transporto lengvatoms finansuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių