Rinkimuose balsuoja Klaipėdoje gyvenantys Rusijos piliečiai

Rusijos Federacijos piliečiai, gyvenantys Vakarų Lietuvoje, sekmadienį Klaipėdoje ir Šiauliuose dalyvauja savo valstybės Dūmos rinkimuose.

Rinkimų apylinkės veikia Klaipėdoje esančiame Rusijos Federacijos generaliniame konsulate Šermukšnių g. 4 bei Šiauliuose „Santarvės“ gimnazijoje Vytauto g. 113.

„Pirmoji rinkėja į konsulatą balsuoti atėjo 8.05 val, tai yra, vos po penkių minučių nuo rinkimų apylinkės atidarymo. Vidurdienį Klaipėdoje jau buvo balsavę 350 Rusijos Federacijos piliečių, o Šiauliuose – 160 rinkėjų. Klaipėdoje trim pirmą kartą pilietinę pareigą atlikusiems jaunuoliams įteikėme po rožę, kad šis įvykis jiems labiau įsimintų. Žmonės klausinėja mūsų apie kandidatus, bet neturime teisės agituoti, todėl siūlome jiems pasiskaityti oficialią informaciją pateikiamą stenduose. Viskas vyksta sklandžiai ir ramiai“, – patikino Rusijos Federacijos generalinis konsulas Aleksandras Gračiovas.

Konsulate žmonių padaugėja, kai greta jo sustoja miesto autobusas.

Maždaug dešimt rinkėjų, negalinčių atvykti į balsavimo vietą Klaipėdoje, iki pietų išreiškė savo valią namuose, kur juos aplankė konsulato darbuotojai su nešiojama balsadėže.

Konsulato prieigose budėjo uostamiesčio policininkai. Pasak jų, jokių neramumų, chuliganiškų išpuolių ar politinių tikslų turinčių asmenų iki 14 val. nebūta.

Balsavimas bus baigtas 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Kodel lietuviai negyvena Lietuvoj? Kodel negrista is Airijos, Anglijos?

ss

ss portretas
Nu tai nuvažiuok ir sužinok, ko čia rašyneji? ))

Vargsta tie piliečiai E.Sąjungoje

Vargsta tie piliečiai   E.Sąjungoje portretas
Kam tas vargas su balsavimais užsienyje , Lietuvoje ?Šie Rusijos piliečiai turėtų gyventi savo tėvynėje. Juk buvo paskelbta RF tėvynainių grįžimo programa dar 2011 m.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių