Rinkimų komisijose trūksta darbuotojų

Šią savaitę jau išrinkti ir patvirtinti visi Klaipėdos miesto apylinkių rinkimų komisijų pirmininkai, tačiau dar trūksta 58 darbuotojų pačiose komisijose. Trūkstamus žmones turėtų teikti Teisingumo ministerija. Tačiau kaip ir kada tai bus daroma, neaišku.

Klaipėdos mieste partijos pasiūlė 328 kandidatus į apylinkių rinkimų komisijos narius ir pirmininkus.

Pirmininkus Klaipėdos apygardos rinkimų komisija patvirtino antradienio vakarą. Minimalus apylinkių rinkimų komisijų narių ir jų pirmininkų skaičius turėtų būti 386. Paaiškėjo, kad trūksta dar 58 žmonių.

Per praeitus rinkimus, jei žmonių apylinkių rinkimų komisijose pritrūkdavo, juos skirdavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

Dabar atsirado įstatymo pataisa, kad trūkstamus žmones Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) prašymu turėtų teikti Teisingumo ministerija.

"Kokiais keliais, per kokias organizacijas tai bus daroma, nežinau. Tuo klausimu visą vakarą susirašinėjau su VRK pirmininke. Kai kuriose, pavyzdžiui, Saulutės apylinkėje, kur minimalus komisijos narių skaičius turėtų būti 11, jų yra tik 6, arba Strėvos apylinkėje – vietoj 7 narių yra penki", – vardijo Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Susidaro nemenkas apylinkių rinkimų komisijų narių trūkumas. Tad bandoma perkėlinėti juos iš vienos apylinkės į kitą. Tačiau pagal įstatymą vienoje apylinkėje negali būti daugiau nei du tos pačios partijos atstovai.

"Tokie reikalavimai mums iš karto suriša rankas. Bet yra tokių partijų, pavyzdžiui, Rusų aljansas, Darbo partija arba Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kurios ne į visas apylinkes pateikė savo atstovų. Pagrindinis motyvas, kodėl trūksta komisijos narių, – tai darbo užmokestis, nes atlyginimas priklauso nuo rinkėjų skaičiaus toje apylinkėje", – dėstė A.Gritėnas.

A.Gritėnas teigė, jog dar bandys derėtis su tomis partijomis, kurios pateikė ne galutinius savo atstovų sąrašus į rinkimų apylinkių komisijos narius.

Esą gal taip pavyks išspręsti apylinkių rinkimų komisijų darbuotojų trūkumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta  portretas
Sveiki. Ne vienus metus dirbau rinkimų komisijoje. Buvau pirmininko Stasaicio pavaduotoja Mogiliovo rj. 2metus, dirbau Simonaitytės apygardoje, 1kartą stebėtoja.Todel mielai sutikčiau ir vėl padirbėti. Gyvenu Naujakiemio. Mano telefonas yra 860711388

Anatolijus

Anatolijus portretas
"Tokie reikalavimai mums iš karto suriša rankas. Bet yra tokių partijų, pavyzdžiui, Rusų aljansas, Darbo partija arba Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kurios ne į visas apylinkes pateikė savo atstovų. Pagrindinis motyvas, kodėl trūksta komisijos narių, – tai darbo užmokestis, nes atlyginimas priklauso nuo rinkėjų skaičiaus toje apylinkėje", – dėstė A.Gritėnas. Domina darbas rinkiminėje apylinkėje, gyvenu prie "Studlendo", tel. : +37063467465. Amžius 62 metai. Išsilavinimas - aukštasis.

Zenonui

Zenonui portretas
Neturi jokios reikšmės ar esi buvęs komunistu, ar ne. Paskambink į apygardą ir pasisiūlyk :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių