Rinkimų inventorius pareikalaus išlaidų

Artėjant miestų savivaldybių tarybų bei merų rinkimams uostamiestyje reikės įsigyti naujo inventoriaus. Pirkiniams prireiks apie poros dešimčių tūkstančių litų.

Artėjant miestų savivaldybių tarybų bei merų rinkimams uostamiestyje reikės įsigyti naujo inventoriaus. Pirkiniams prireiks apie poros dešimčių tūkstančių litų.

Klaipėdos savivaldybė jau ruošiasi kitų metų kovo 1-ąją vyksiantiems savivaldybės tarybos bei miesto mero rinkimams.

Neseniai buvo įvertinta viso per rinkimus naudojamo inventoriaus būklė ir nustatyta, jog nemažą jo dalį reikia atnaujinti.

Kai kurie reikalingi daiktai buvo pirkti jau pernai, tačiau nemažai balsadėžių bei balsavimo kabinų labai nusidėvėjo, todėl jas reikia atnaujinti.

„Buvo suskaičiuota, kiek tų kabinų trūksta, kurios yra nepakankamai geros, ir nustatyta, koks yra naujo inventoriaus poreikis“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Šiemet vykusiems šalies vadovo rinkimams organizuoti Klaipėdoje buvo skirta 74,5 tūkst. litų, o artėjantiems savivaldos rinkimams reikės apie 95 tūkst. litų.

Pašnekovės teigimu, šiuo metu uostamiestyje trūksta balsavimo kabinų, balsadėžių bei keleto iškabų, informuojančių apie rinkimų apylinkes.

Kitąmet vyksiantiems savivaldybės tarybos bei pirmiesiems tiesioginiams mero rinkimams planuojama nupirkti 18 kabinų, 11 balsadėžių bei 4 rinkimų apylinkes žyminčias iškabas.

Savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio teigimu, kai kuriose apylinkėse bus visiškai atnaujintas rinkimų inventorius, o kai kur – tik jo dalis.

Šiuo metu rengiami dokumentai viešiesiems pirkimams.

„Strateginiame plane yra numatyta, kad pinigai inventoriui bus skiriami kasmet, net jeigu tais metais ir nevyks rinkimai. Remdamiesi protingumo principu, stengsimės paskirstyti nupirktus daiktus“, – paaiškino vedėjas.

Tiesa, prieš šiemet praūžusius Lietuvos prezidento rinkimus taip pat buvo peržiūrėti rinkimams būtini daiktai. Buvo įsigyta ir keletas naujų kabinų.

„Prieš gegužės mėnesį vykusius rinkimus buvo nupirkta labai nedaug kabinų ir tik tose apylinkėse, kuriose jų būklė buvo apverktina“, – pastebėjo K.Vintilaitė.

M.Poimanskis pabrėžė, jog tada įsigyta tik maža dalis visų reikalingų daiktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių