Riedlentininkai vėl siaubė aikštę

Į Lietuvininkų aikštę sugrįžę ir M.Mažvydo paminklo borteliais važinėję riedlentininkai neliko nepastebėti praeivių ir aplinkinių gyventojų. Sudrausminti miesto turtą niokojančius jaunuolius buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Važiavo ne pro šalį

Lietuvininkų aikštėje siautėjantys jaunuoliai pastebėti pirmadienį vakare, apie 17.40 val.

Liudininkų teigimu, iš pradžių jų buvo keturi, vėliau prisijungė dar keli. Galiausiai kompanija išaugo iki aštuonių ar devynių žmonių.

„Jaunuoliai užsilipo ant paminklo postamento, pasidėjo kuprines ir pradėjo siautėti. Vienas važiuoja, kitas nušoka, trečias sėdi apačioje ir filmuoja. Matyt, platins savo įrašus internete“, – pasakojo įvykį matę klaipėdiečiai.

Gyventojai įsitikinę, kad jaunuoliai tikrai važiavo ne pro šalį. Veikiausiai į į Lietuvininkų aikštę jie užsuko ieškoti naujų ekstremalių potyrių.

„Tiksliau, niokoti miesto turto. Jei riedlentininkai tik važinėtų grindiniu, niekas nieko nesakytų. Bet jie važinėja paminklo borteliais, šokinėja nuo postamento. Toks elgesys tikrai netoleruotinas“, – tvirtino gyventojai.

Labai brangi netvarka

Pasak klaipėdiečių, miesto aikštes niokojantys riedlentininkai rūpesčių kelia jau daug metų. Gyventojų teigimu, jie pridaro daug nuostolių. Ekstremalai apgadina ar visiškai suskaldo bortelius, išteplioja juos kažkokiu juodu tepalu, kuris sunkiai valomas.

„Kažkada kosmetiškai remontavo Lietuvininkų aikštę. Pakeitė tik kas antrą granitinį bortelį. Kiek pamenu, darbai tada atsiėjo 80 tūkst. litų. O kiek kainuotų ją visą atnaujinti? Riedlentininkų keliama netvarka tikrai brangiai kainuoja“, – pabrėžė vyras.

Klaipėdiečiai taip pat tvirtino, kad iki remonto miestiečiai turėjo žiūrėti į apdaužytą, estetinį vaizdą praradusią viešąją erdvę.

Pareigūnams siūlo filmuoti

Anot gyventojų, kitaip darbą turėtų organizuoti ir pareigūnai, kurie drausmina tokius pažeidėjus.

„Atvažiavo policijos pareigūnai sudrausminti, o jaunuoliai pradėjo išsisukinėti, kad borteliais nevažinėjo ir nuo postamento nešokinėjo. Juk galėtų pareigūnai iš pradžių kur nors atokiau sustoti, nufilmuoti, kaip siautėja jaunuoliai. Tada visus pirmą kartą įspėti, o antrą kartą jau bausti“, – dėstė miestiečiai.

Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad aplink Lietuvininkų aikštę yra daug parduotuvių, gyvena daug žmonių. Pareigūnai galėtų paprašyti darbuotojų ar gyventojų pranešti apie tokius atvejus.

Pastebėta, kad vasarą riedlentininkai aplenkdavo aikštę, tačiau rudenį vėl grįžo.

Pasak klaipėdiečių, miesto valdžia turėtų pakalbėti su riedlentininkų lyderiais, susirašyti asmens duomenis, įspėti, kad taip elgtis nedera, o kilus tokioms situacijoms skirti sankcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kišenė svarbiausia

kišenė svarbiausia portretas
Prieš kiek metų klaipėdietis Šarūnas Jagminas bandė įrodyti,kad miesto riedlentinnkams reikia specialiai įrengti (ar prie treko ,ar kur kitur) didelį kompleksą. Glušos valdžios ausys.... O, kažkokia privati įmonė Kar-Kar siaubingai darko parką. Nuo Studlendo pušys lyg išprievartautos, virvės, šniūrai,trosai, tinklai , pagaliai ,bidonai..... Ne toj vietoj turėjo valdžia leisti, oi ne toj.

miestietis

miestietis portretas
Sunaikino pergales paminkla ir pastate kazka panasaus i varpa..dziaukimes...

Nuomonė

Nuomonė portretas
Miestas apsnūdęs ir žmonės trukdo vienintelė gyvybė. Granitas ne karvė pakeičiamas, o va žmonės išvažiuojantys sunkiau sugrįžta.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių