Reveransas Klaipėdos licėjaus talentams

Šalies mokyklų lyderis ir uostamiesčio jaunųjų talentų kalvė – Klaipėdos licėjus – tradicinėje Mėlynojo kilimo šventėje už pasiekimus tarptautinėse ir respublikinėse olimpiadose bei miesto konkursuose pagerbė savo auklėtinius ir juos parengusius pedagogus. Šio stulbinančio laureatų sąrašo galėtų pavydėti bet kuri respublikos mokykla. Pelnytai Klaipėdos licėjus patenka į geriausių Lietuvos mokyklų penketuką, o pagal laimėjimus tarptautinėse ir respublikinėse olimpiadose keletą metų iš eilės yra tarp trijų geriausiųjų šalyje.

Miesto pasididžiavimas

„Mes, ateiname mes per jūras marias su saule ir vėju, pasitikite mus, mes nustebinsime jus“, – aidėjo Klaipėdos universiteto Menų akademijos salėje Klaipėdos licėjaus himno žodžiai, kuriuos stovėdama giedojo šios uostamiesčio mokyklos bendruomenė, pradėdama tradicinę geriausių savo moksleivių pagerbimo ceremoniją – Mėlynojo kilimo šventę.

„Kiekvieną kartą kildama į sceną Mėlynojo kilimo šventės proga jaučiu pasididžiavimą mokykla ir dar didesnę atsakomybę, žvelgdama į tą gausų būrį mokinių. Labai džiaugiuosi jų pasiekimais. Jūsų pergalės svarbios mūsų šaliai. O dar svarbiau – savo pergales pritaikyti gyvenime. Išmokti galima viską, bet aš jums linkiu pamėgti daryti gerą“, – sveikinimo kalboje jauniesiems lyderiams linkėjo mokyklos vadovė Regina Kontautienė.

Šiais mokslo metais tarptautinių olimpiadų prizininkais tapo 6 Klaipėdos licėjaus mokiniai, respublikinių olimpiadų prizininkais – 22 mokiniai, miesto olimpiadose prizines vietas pelnė net 43 moksleiviai.

Dar 66 licėjaus mokiniai tapo kitų įvairių konkursų prizininkais. Mėlynojo kilimo šventėje ant pakilos lipo 158 Klaipėdos licėjaus mokiniai, besimokantys visose licėjaus ugdymo pakopose nuo pradinukų iki gimnazistų, abiturientų. Šiais mokiniais didžiuojasi ne tik jų tėvai, mokykla, bet ir visa Klaipėda.

Tarptautiniai klaipėdiečių laurai

Pirmieji buvo pagerbti tarptautinių olimpiadų nugalėtojai. Tai – IV gimnazijos klasės mokinys Nikita Pajanok, III gimnazijos klasės mokinys Justas Mikutavičius, septintokė Vaiva Bitinaitė, IV gimnazijos klasės mokinys Jonas Viršilas, III gimnazijos klasės mokinys Matas Liatukas ir aštuntokas Karolis Gramba.

Po jų buvo pagerbti respublikos bei miesto olimpiadų ir konkursų prizininkai, kurių daugumos laimėjimų sąrašai taip pat stulbina savo gausa ir mokslo sričių įvairove. Daugiausiai mokiniai laimėjimų pelnė chemijos, fizikos, matematikos, biologijos astronomijos, geografijos bei istorijos olimpiadose ir konkursuose.
Pagarba mokytojams

Šie mokinių pasiekimai – ir Klaipėdos licėjaus pedagogų nuopelnas, kurie taip pat buvo pagerbti Mėlynojo kilimo šventėje ir apdovanoti mero bei savivaldybės Švietimo ir ugdymo departamento padėkos raštais.

Išskirtinio miesto mero dėmesio sulaukė  Lietuvą ir Klaipėdą pasaulyje garsinančius moksleivius ruošę pedagogai – chemijos mokytoja ekspertė Rimai Grabauskienė, fizikos mokytojas metodininkas Marius Žadvydas, matematikos mokytoja ekspertė Rasa Karapetjan, muzikos mokytoja ekspertė Aušra Niparavičienė, muzikos mokytoja metodininkė Rasa Andersen, biologijos mokytoja ekspertė Ingrida Rimkienė, istorijos mokytojas metodininkas Vaidas Pamparas, pradinio ir pagrindinio ugdymo skyriaus vadovė Elena Burbienė, vidurinio ugdymo skyriaus vadovė Inga Lukauskienė, direktorės pavaduotoja Elona Kerpienė bei licėjaus direktorė Regina Kontautienė.

„Esate ne tik miesto pasididžiavimas. Ir tie skambūs laimėjimai, kurie čia buvo įvardinti, jau daro didžiulį įspūdį. Turbūt visi suprantame, kad už kiekvieno jų slypi labai ilgas kruopštus mokinio ir mokytojo darbas. Labai džiaugiuosi, kad per visus tuos metus Klaipėdos licėjus kopė į kalną, tikėdamas tuo, ką daro, todėl ir rezultatai yra tokie stulbinantys“, – džiaugėsi meras Vytautas Grubliauskas.
Išrinko metų geriausius

Taip pat Mėlyno kilimo šventės metu tradiciškai skelbiamos mokyklos metų nominacijos – 15 nugalėtojų. Juos slaptu balsavimu rinko mokiniai bei mokyklos pedagogai. Pagerbti mokslo, sporto, meno lyderiai, kūrybingi bei pilietiškai aktyvūs moksleiviai.

Nugalėtojams šventės metu buvo įteikti specialiai tai progai sukurti autoriniai dailininko Juozo Vosyliaus tapybos darbai.  Laimėtojus sveikino ir apdovanojimus teikė garbūs miesto žmonės –  Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamentą atstovaujanti vyr. specialistė Birutė Banevičienė, miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento vadovė Nijolė Laužikienė, KU rektorius profesorius habil. dr. E.Juzeliūnas, KU prorektorė doc. dr. R.Vaičekauskaitė, KU profesorius habil. dr. Stasys Vaitekūnas, aktorė R.Šaltenytė, vienuolis brolis Benediktas, Klaipėdos suskystintųjų dujų terminalo vadovas Rimas Rusinas, Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai.

Mokslo lyderiais išrinkti abiturientai N.Pajanok ir J.Viršilas, metų mokytojų nominacijos atiteko chemijos mokytojai ekspertei R.Grabauskienei ir fizikos mokytojui metodininkui M.Žadvydui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

6a - atsakymas

6a - atsakymas portretas
6a - negi nebusi Saule?

6a - atsakymas

6a - atsakymas portretas
6a - negi nebusi Saule?

6a - atsakymas

6a - atsakymas portretas
6a - negi nebusi Saule?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių