Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje – įkurtuvių nuotaikos

Svajonė tapo realybe – taip įkurtuves naujajame korpuse pavadino Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktorius Romaldas Sakalauskas. Pacientai nuo šiol bus aptarnaujami gerokai erdvesnėse patalpose, o naujasis modernus Priėmimo – skubios pagalbos skyrius primena matytuosius užsienio kino filmuose.

Baigtas modernus korpusas

Praėjusį penktadienį Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje atidarytas naujas gydomasis korpusas. Aštuonių aukštų modernus pastatas išlaiko vientisą ligoninės komplekso architektūrinį stilių ir tapo nauju, aiškiai pastebimu Vilties ir S.Nėries gatvių kvartalo akcentu.

Naujajame korpuse įsikūrė Priėmimo – skubios pagalbos skyrius, klinikinė ir mikrobiologinė laboratorija, radiologijos kabinetai, gydomieji skyriai, taip pat administracija.

Didžioji pirmo aukšto dalis skirta Priėmimo – skubios pagalbos skyriui praplėsti. Iš greitosios medicinos pagalbos automobilių rampos patenkama į erdvią registracijos patalpą, kur vyks pirminė pacientų apžiūra ir atranka pagal pagalbos suteikimo skubumą.

Antrame korpuso aukšte specialiai suprojektuotose erdviose ir patogiose patalpose įsikūrė klinikinė ir mikrobiologinė laboratorija.

Trečiame, ketvirtame ir penktame aukštuose palaipsniui įsikurs gydomieji skyriai. Čia pacientų patogumui įrengtos šviesios, jaukios, modernios dvivietės ir vienvietės palatos su oro kondicionavimo sistema, atskirais tualetais ir dušais, pritaikytais ir neįgaliesiems.

Visose palatose yra naujos medicininės lovos ir medicininiai baldai.

Dalį ketvirto aukšto, į kurį patenkama iš operacinio bloko, užima pooperacinės intensyvaus stebėjimo palatos, kur pacientai, prieš perkeliant į skyrius po operacijų, bus stebimi iki visiško ir saugaus gyvybinių funkcijų atsistatymo.

Kituose pastato aukštuose įrengti vadovybės ir įvairių administracijos padalinių kabinetai, posėdžių salė su modernia konferencijų įranga.

Padidėjo net trečdaliu

Pasak direktoriaus R.Sakalausko, ligoninės Achilo kulnas visada buvo patalpų trūkumas, tačiau kartu su veržlia, energinga ir svajojančia komanda pavyko įgyvendinti tikslą – gydymo įstaigos plotas padidėjo net trečdaliu.

"Šis rytas ligoninės kolektyvui – kaip Naujųjų metų sutiktuvės. Nuo šiol mūsų ligoninėje pacientams ir darbuotojams bus daugiau erdvės. Naujos patalpos įpareigoja pasitempti", – džiaugėsi R.Sakalauskas.

Įkurtuvės praėjo be didelių iškilmių – ramiai pažymint svarbią ligoninei datą norėta pasidžiaugti pasiektais rezultatais ir kolektyvui palinkėti visokeriopos sėkmės.

Proga: naujojo korpuso atidarymas ligoninės kolektyvui – lyg Naujųjų metų pradžia. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Priėmimo – skubios pagalbos skyriaus vedėja Jurgita Syminienė padėkojo ligoninės vadovui už suteiktas puikias sąlygas pacientams teikti kuo kokybiškesnes paslaugas.

Naujas kokybės šuolis

Naujas požiūris, naujos technologijos ir nauja aptarnavimo kokybė – šiuos svarbiausius kriterijus akcentavo ligoninės vadovas R.Sakalauskas, pristatydamas naująjį korpusą. Pastarojo atidarymas atverčia naują ligoninės istorijos puslapį, kur dar daugiau dėmesio skiriama paciento gerovei ir kokybiškam aptarnavimui.

Klaipėdiečiai nusipelnė gauti kuo geresnes paslaugas nuo atvykimo į ligoninę iki išvykimo namo.

"Pereiname į naują kokybės šuolį. Klaipėdiečiai nusipelnė gauti kuo geresnes paslaugas nuo atvykimo į ligoninę iki išvykimo namo. Norime orientuotis į vakarietišką kokybę", - pabrėžė vadovas.

R.Sakalauskas prisiminė vieno politiko anksčiau išsakytą apgailestavimą, kad Klaipėda neturi tinkamo ligoninės priėmimo skyriaus.

"Dabar turime atnaujintą Priėmimo skyrių su įvairiems poreikiams pritaikytomis erdvėmis – skubiai pagalbai, poilsiui, laukimui", - neslėpė džiaugsmo direktorius.

Medikai darbą naujajame korpuse pradėjo nuo Skubios pagalbos skyriaus. Palaipsniui čia kelsis ir kiti diagnostikos, terapijos, chirurgijos skyriai. Manoma, kad visiškai įsikurti naujajame korpuse prireiks keleto mėnesių.

Pirmajame pastato aukšte įrenginėjama erdvi bei patraukli, analogų uostamiestyje neturinti poilsio zona, leisianti ramiai pacientams susitikti su lankytojais, palaukti savo eilės pas gydytoją ar tiesiog ramiai pabūti žalumos oazėje.

Čia taip pat dar bus įrengti pacientų apžiūros, procedūriniai, rentgeno kabinetai, jau baigiamas sumontuoti naujas itin modernus kompiuterinis tomografas.

Perkėlus kai kuriuos skyrius iš ligoninės pirmojo aukšto į naująjį korpusą, gerokai daugiau vietos atsiras pacientų apžiūros, diagnostiniams ir konsultaciniams kabinetams.

Prireikė daugiau laiko

Būsimojo korpuso kapsulę prieš beveik septynerius metus įkasė tuometis sveikatos apsaugos ministras, Europos sąjungos komisaras Vytenis Andriukaitis ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Naujasis korpusas turėjo būti atidarytas prieš dvejus metus, tačiau svajonės išsipildymas vėlavo.

Vasario 1-oji tapo istorine data ne tik Respublikinei Klaipėdos ligoninei, bet ir visiems pacientams.

Kokybė: ligoninės direktorius R.Sakalauskas ir Priėmimo – skubios pagalbos skyriaus vedėja J.Syminienė džiaugėsi, kad nuo šiol pacientai bus aptarnaujami gerokai erdvesnėse ir modernesnėse patalpose. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nuo Nepriklausomybės atkūrimo nė viena uostamiesčio ligoninė nebuvo užsibrėžusi tokių statybinių užmojų. Juos įgyvendinti prireikė net šešerių metų – gerokai ilgiau nei tikėtasi.

Kaip sakė R.Sakalauskas, statant bei įrengiant naująjį korpusą Merfio dėsniai pasiteisino visu šimtu procentų – visa, kas galėjo įvykti blogiausia, įvyko: strigo projektavimas, keitėsi statybų rangovai, finansinius rūpesčius padedanti spręsti Turto banko vadovybė, vėlavo darbai, gedo aparatūra ir panašiai.

Vadovas patikino, kad sunkumai neatbaidė nuo tolimesnių užmojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Ira baisu pakliuni į lygonine maitinimo negausi beveik 2 su puse paros. Covid skyriuje dirba seselės ziauresnes nei raganos ne kultūringo į lygoniu paklausimus atsakymas nieko nežinau arba pamiršau ir už ką gauna algas neaisku

Pirma

Pirma portretas
Para pakliuvus į ligonine ligonių nemaitina .gai iš tu lėšu statos.o taupumas baisus .vaistu negausi.

Ramutė

Ramutė portretas
Nuoširdūs sveikinimai visam ligoninės personalui! Geresnėmis sąlygomis ir darbas smagesnis! Sveikatos visiems!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių