Renginiuose ribos alkoholio vartojimą?

Miesto valdžia rengiasi sugriežtinti reikalavimus renginių viešosiose vietose organizatoriams. Norima apriboti ir alkoholinių gėrimų vartojimą jų metu.

Atsižvelgė į skundus

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, keisti renginių viešose vietose organizavimo taisykles apsispręsta dėl kelių priežasčių.

Koreguojant tvarką, atsižvelgta ir į gyventojų nusiskundimus, kurių ypač daug buvo vasarą. Daugiausia žmonės piktinosi, kad Vasaros estradoje ir kitose viešosiose vietose vykstantys renginiai baigiasi vėliau, nei numatyta. Gyventojai priversti tamsiuoju paros metu kęsti triukšmą.

"Siūlysime miesto tarybai numatyti organizatoriams atsakomybę dėl ilgiau, nei nurodyta leidime, užsitęsusio renginio. Nepaisę šio reikalavimo, vienus metus neturėtų teisės organizuoti jokios šventės mieste. Žiūrėsime, ar bus pritarta", – komentavo vedėja.

Naujojoje tvarkoje numatyti apribojimai ir dėl alkoholinių gėrimų vartojimo renginių viešose vietose metu. Išliks draudimas juos vartoti per jaunimui skirtas šventes.

Taip pat naujoje tvarkoje numatytas reikalavimas likus pusvalandžiui iki renginio pabaigos baigti prekybą alkoholiniais gėrimais. Taip siekiama, kad žmonės greičiau išsiskirstytų, nebegirtautų viešumoje, netrikdytų rimties.

Uždraus stiklinę tarą

Visuose mieste vykstančiuose renginiuose viešosiose vietose norima uždrausti stiklinę tarą, kuri gali sužaloti žmonės. Dabar toks apribojimas taikomas tik miesto šventėms.

Pagal naujas taisykles renginio organizatoriai įsipareigotų nutraukti renginį ir pareikalauti, kad dalyviai ir žiūrovai skirstytųsi, jei kyla grėsmė saugumui, renginys nebeatitinka leidime nurodytų sąlygų, nepasišalina asmenys, kurie pažeidžia įstatymus, ar žmonės skatinami tai daryti.

Tokiais atvejais renginius galėtų nutraukti ir policijos pareigūnai.

"Panašios situacijos nėra dažnos, tačiau norėjome jas apibrėžti", – teigė vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, renginių organizatoriams norima supaprastinti leidimų procedūrą. Dabar, norint organizuoti bet kokį renginį, būtinas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas.

Vedėja atkreipė dėmesį, kad pastaraisiais metais renginių viešose vietose skaičius mieste auga 20–30 proc. kasmet. Praėjusias metais jų vyko 203. Šiemet, nors praėjo tik devyni mėnesiai, šis skaičius jau viršytas.

Leidimo lauks trumpiau

Naujosiose taisyklėse numatyta, kokiems renginiams reikalingas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas. Likusiems užteks pastarojo paskirto renginių koordinatoriaus leidimo.

Tokius dokumentus išduoda savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas.

"Tvarka ir procedūra taps paprastesnės. Pusės renginių viešosiose vietose organizatoriams nereikės laukti, kol direktorius pasirašys įsakymą ir bus išduotas leidimas", – tvirtino vedėja.

Savivaldybės administracijos direktorius įsakymo reikės renginiams, kurių metų trikdomas, draudžiamas ar ribojamas transporto ar pėsčiųjų eismas, komerciniams renginiams, renginiams su gyvūnais, atrakcionų parkams ir cirkams, tiems, kurių metu bus naudojama tam tikros kategorijos fejerverkai, pirotechnikos priemonės.

"Šeimos ceremonijas, varžybas, nedidelius bėgimus, paplūdimio renginius, sveikatos įstaigų profesines šventes viešosiosee erdvėse, jei pritars miesto taryba, rengti bus paprasčiau", – teigė vedėja.

Nori daugiau saugumo

Anot K.Vintilaitės, naujomis taisyklėmis siekiama teisiškai reglamentuoti ir praktikoje iškilusias situacijas, kurios nebuvo apibrėžtos.

Vedėja atkreipė dėmesį, kad iki šiol direktoriaus įsakymu buvo nustatytos tik vietos, kuriose gali įsikurti atrakcionų parkai. Jiems buvo keliami tie patys reikalavimai, kaip ir kiekvienam renginiui.

"Atrakcionų parkuose yra potencialiai pavojingų įrenginių. Jų naudojimui keliami dideli reikalavimai. Asmenų, kurie norės įrengti atrakcionų parkus, prašysime pateikti dokumentus, kurie įrodytų, kad įrenginys tinkamas naudoti, yra saugus", – tvirtino vedėja.

K.Vintilaitė teigė, kad įrašyti tokį reikalavimą apsispręsta po situacijos, su kuria susidurta praėjusią vasarą, kai buvo aiškintasi, ar Danės upėje teikiama pasiplaukiojimo burbulais pramoga yra legali.

"Organizatoriai ne tik neturėjo leidimo verstis tokia veikla, bet ir dokumentų, įrodančių, jog tie burbulai tinkami naudoti, yra saugūs. Iš atsakingų institucijų gavome išvadą, kad šie atrakcionai apskritai negalėjo būti eksploatuojami", – prisiminė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
klaidiante su antraste ! saugumas ar alkoholis ?

Anonimas

Anonimas portretas
Mentu prieglauda viešosios tvarkos skyrius ,visai išprotėjo reiškiasi.

Tomas

Tomas portretas
Alkoholis alkoholiui, nusipirksiu parduotuvej jei pritruksiu, bet del renginiu laiko ribojimu apsikakokit sau ausis mieli zmones. Ir taip tu renginiu neturim per daug. O cia dar ir tuos pacius nori suribot. Vien tik del to kad kazkokie tai bambekliam trukdo namie matai puti savo pykcio sultyse. Zasinai, norit ramybes mynkit lauk is miesto.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių