Rengiamasi sutvarkyti Skulptūrų parką

Sovietmečiu senosiose Klaipėdos miesto kapinėse įrengtas Skulptūrų parkas po kelerių metų turėtų tapti patrauklia erdve. Baigiamas rengti parko techninis projektas kol kas sulaukė kai kurių skulptorių pretenzijų.

Pirmosios kapavietės šioje vietoje atsirado XVIII a. Iki sovietmečio paskutinį prieglobstį čia rado tūkstančiai klaipėdiečių. Pasak architektų, kapinės buvo vienos gražiausių Europoje – gausiai apželdintos, daug vertingų antkapinių paminklų, puošnių tvorelių. Sovietmečiu kapinės – apleistos.

Prieš keturis dešimtmečius 10 hektarų teritorijoje pradėtas formuoti Skulptūrų parkas. Jame – daugiau kaip šimtas skulptūrų.

Ilgus metus parkas stokojo dėmesio, dabar rengiamas projektas, kaip sutvarkyti šią, pasak istorikų ir architektų, jautrią teritoriją. Parką planuojama sutvarkyti per keletą metų etapais.

Plačiau apie tai – Marijos Gabrienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolandas

Rolandas portretas
Kodėl KL valdžia žinodama apie b. kapines tęsia "bolševikinį" šiaurės. -- visi buvo komjaunuoliai ir partinių vaikiškai.

ar suvokiate?

ar suvokiate? portretas
Kaip turi jaustis žmones, žinantys, kad jų tėvų, senelių, prosenelių kapai mindomi vaikščiojančių, besilinksminančių žmonių. Kraupu.

gal

gal portretas
ne ,,sutvarkyti' o ,,patvarkyti"?Panašiai kaip vilniečiai patvarkė Lukiškių aikštę kur liko nykra ir per plikus dumblynus nutiesti takai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių