Rengiamasi atnaujinti paveldo pastatus

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje ketinama tvarkyti remonto besišaukiančius saugomus pastatus. Šiuo metu savivaldybėje jau rengiama speciali tvarka, kaip numatyti tokių darbų, finansuojamų iš miesto kišenės, galimybę.

Klaipėdoje rengiamasi daugiau dėmesio skirti saugomam nekilnojamajam turtui.

Pasak uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, savivaldybės Paveldosaugos skyrius jau susistemino, kiek mieste yra registruotų paveldosauginiu požiūriu saugomų savivaldybės, valstybės arba privatiems savininkams priklausančio nekilnojamojo turto.

Iš viso sudarytuose sąrašuose Klaipėdoje – per 400 tokių pastatų. Visi jie pagal savo svarbą, reikšmę bei buvimo vietą, valdymo pobūdį yra skirtingai suklasifikuoti.

Vieniems tų objektų taikomi griežtesni, kitiems – švelnesni reikalavimai.

Dauguma įvairių minėtų paveldosauginių objektų yra išsidėstę senamiestyje arba naujamiestyje.

"Paveldosauginiai objektai yra tikrai gražūs ir įdomūs, tačiau galbūt savo fizine būsena susidėvėję ir reikalautų remonto", – apibendrino E.Mantulova.

Todėl miestas ieško išeičių, kaip susidariusią situaciją būtų galima spręsti.

Šiuo metu jau parengtas pirmasis tvarkos, numatysiančios galimybę ieškoti būdų, kaip savivaldybės biudžeto lėšomis finansuoti saugomų objektų atnaujinimą, variantas.

"Reikėtų įvertinti tai, ką būtina daryti. Norime, kad mūsų senamiestis būtų bent jau gražus akiai, nepriklausomai nuo to, kam tas pastatas priklauso", – dėstė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Pašnekovė pastebėjo, kad jeigu pastatas – itin svarbus miestui, tačiau yra valdomas privataus subjekto, miestas ieškos būdų, kaip padėti tam privačiam subjektui pakeisti statinio veidą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ponia Jolanta čia

Ponia Jolanta čia portretas
užvažiavo kaip reikiant ir tiksliai.Prisiminus senuosius laikus kai valdžiuku giminės ir jie patys puikiai isigijinėjo senamiesčio vieteles kurios jau pradėjo griūti.Tai va kodėl jie visi tą senamiestį nelietė(neremontavo) nors pastatai šiai dienai jau klaikūs žiūrėti! Ogi kad atėjus laikui savivaldybės pinigais tą viską pasidaryti:DD)Ir tą laiką visada visi manau žinojo

deja...

deja... portretas
Pirma nustokit griauti senamiestį,nors nakties metu drauskit eismą Tiltų gt.Pastovi vibracija pavers niekais bet kokią restauraciją.Nešvaistykite lėšų,pirma į veskite tvarką.Tokios aplaidžios veiklos dar nebuvo...

Jolanta

Jolanta portretas
Yra du labai svarbūs, deja, labai apleisti objektai: Liepų g. 11 (buv. esesininkų kooperatinis namas) ir Dangės g. 17 (buv. miesto magistratūra). Gal nuo to ir reiktų pradėti? Dar yra miesto Tarybos narių pastatų (pvz., "Anikės" kavinė, kazino, dar yra buv. prokuroro svečių namai, iškilę vietoje vaikų bibliotekos ("Laucynė"), oi, kiek dar yra... Gi ir Čepo butą virš senojo pašto reiktų paremontuoti, ir vyr. architekto, ir zagso viršininkės... Gera iniciatyva, sveikintina
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių