Remontuoti duobes nori kuo greičiau

Uostamiesčio vairuotojai toliau laviruoja, aplenkdami žiemą atsivėrusias duobes. Pastarosios išvagojo ne tik gatves, bet ir žiedines sankryžas. Vairuotojai nesulaukia, kada startos gatvių remonto sezonas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė prisminė, kad duobės karštu asfaltu lyginamos, kai prasideda vasaros sezonas.

Pastarasis oficialiai startuoja balandžio 1-ąją. Antro pavasario mėnesio pradžioje ar viduryje atsidaro ir asfalto gamyklos.

"Pastarosios darbą veikiausiai pradės balandžio pradžioje", – komentavo vyriausioji specialistė.

Pasak N.Vedeikienės, norint kokybiškai suremontuoti duobes, reikia ir tinkamų oro sąlygų. Saulės ir sausų orų neužtenka, mat iš žemės turi pasitraukti pašalas.

"Dabar dar ir neigiama oro temperatūra numatoma. Dienomis – šilta, naktimis – šalta. Įmonės pačios suinteresuotos kuo greičiau pradėti darbus", – akcentavo vyriausioji specialistė.

N.Vedeikienė tvirtino, kad dabar pranešimų dėl gatvėse susiformavusių duobių yra sumažėję. Kiek daugiau jų būta žiemos viduryje. Tada, vyraujant labai permainingiems orams, gatvėse ir susiformavo daug duobių.

Žiemos sezono metu remontuojamos tik pačios pavojingiausios, avarinės duobės. Jos užtaisomos šaltu asfaltu. Duobių remontas šiuo būdu yra daug brangesnis nei karštu asfaltu.

"Dabar žmonės daugiau skundžiasi kiemų būkle, o ne duobėmis. Tam įtakos turi tai, kad pavojingiausias ertmes, astivėrusias gatvėse, jau suremontavome. Sudėtingiausia situacija buvo sausį", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tikino, kad viena įmonė savo asfalto gamyklą žadėjo atidaryti po Velykų, kurios šiemet švenčiamos balandžio 17 d.

"Prašėme, kad tiek nedelstų. Orai šyla, panašu, gatvių remontą bus galima pradėti anksčiau", – pabrėžė direktorius.

Šiemet asfalto dangų remontui bus skirta pustrečio karto daugiau lėšų nei pernai – 3,4 mln. eurų.

Iš jų – per 800 tūkst. gatvių duobėms tvarkyti, daugiau nei 1 mln. ištisinėms dangoms tiesti, taip pat 1 mln. biudžetinių įstaigų kiemų ir privažiavimo keliams remontuoti, 40 tūkst. numatyta sveikatos įstaigų kiemams, 500 tūkst. daugiabučių namų kiemams, o už 14 tūkst. eurų bus sutvarkytos paplūdimių prieigų dangos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Silutes plentas brokas duobes kalnai ir ertmes

Silutes plentas brokas duobes kalnai ir ertmes portretas
Šilutes plentas ! yra katastrofa? kas ji sugalvojo remontuoti? butina nauja danga mokam mokescius norim geru keliu, ka kalbeti apie jurininkus provezos 1 metro gylio su lengvuoju nepavaziuoji, kodel reikia laukti kol kaskas nutiks? o silutes pl jurininku ir rimku sankirta? kur dingo vienpusiai zenklai? ten garaziniai visai savivaliauja atsitvere vazineja pries eisma!!!

dėdė

dėdė portretas
J.PABRĖŽ0S GATVĖS BASEINUS įžuvinti

vaidas

vaidas portretas
taip yra./axa
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių