Remontą trikdo paliktos mašinos

Iki šalčių uostamiestyje skubama suremontuoti kuo daugiau daugiabučių namų kiemų. Darbus apsunkina nesupratingi gyventojai, kurie nepatraukia savo automobilių.

Daugiausia rūpesčių kelia transporto priemonės, kurias prie namų paliko ilgam į užsienį dirbti išvykę klaipėdiečiai.

"Žmogus iš Norvegijos negrįš ir nepatrauks automobilio dėl kiemo remonto. Tad kelininkai turi vargti. Sulyginti kiemo duobes darosi sudėtinga", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak vadovo, su kitais gyventojais susitarti pavyksta.

"Iš vakaro žmonės įspėjami, kad vyks tokie darbai. Gyventojai patys suinteresuoti patraukti mašinas, kad kiemo danga taptų geresnė. Šiaip nemaža dalis rytais išvyksta į darbus. Tad kiemai lieka, jei ne tušti, tai pustuščiai", – komentavo direktorius.

Pastarosiomis dienomis daugiabučių namų kiemai remontuojami Miško kvartale, Baltijos prospekte. L.Dūda tvirtino, kad tokie darbai yra nuolatiniai.

Duobes daugiabučių namų kiemuose lygina du rangovai. Vienas dirba šiaurinėje, kitas – pietinėje miesto dalyje. Sutartys dėl kiemų, įvažų į juos priežiūros su jais pasirašytos trejiems metams.

"Šiemet dirbsime iki šalčių. Iki penkių laipsnių šilumos dar galime atlikti asfaltavimo darbus. Jei yra mažiau, reikia baigti. Priešingu atveju nukentės kokybė", – atkreipė dėmesį direktorius.

Uostamiesčio daugiabučių namų kiemams pastaruoju metu skiriamas didesnis dėmesys. Šiemet apšvietimas įrengtas 10 teritorijų, kurios apima 64 daugiabučius namus.

Darbai vyksta ar netrukus bus pradėti dar penkiose vietose. Planuojama, kad šiemet apšvietimas bus įrengtas prie daugiau nei 80 daugiabučių namų.

Kitąmet apšvietimą numatoma įrengti 25 teritorijose, kuriomis naudojasi daugiau nei 120-ies daugiabučių gyventojai. Šiuo metu vyksta projektavimo darbai.

Šiuo metu projektuojamos ir papildomos vietos automobiliams statyti. Preliminariai skaičiuojama, kad daugiabučių kiemuose gali atsirasti per tūkstantį naujų vietų mašinoms. Tikslus skaičius paaiškės baigus projektuoti, kai bus įvertintos požeminės komunikacijos.

Apšvietimas bei papildomos vietos automobiliams statyti projektuojamos ir įrengiamos įgyvendinant Klaipėdos daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programą.

Iki 2018 m. pabaigos į kiemų infrastruktūros gerinimą numatoma investuoti apie 2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
tvarkysit Karlskronos g. 2-6 namų kiemą? Baigiam ratus pamest.

opa.

opa. portretas
Gedminu g 8 namo kiema pradejo remontuoti pries du men,iki siol nieko ne padaryta,darbininkai pastoviai sedi,ir i darba demesio nulis.

Gyventoja

Gyventoja portretas
Asfaltavo musu kiemo duobes, bet niekas nei is vakaro nei ta pati ryta nepranese kad bus vykdomi darbai. Kai jau atvaziavo asfalfuot,tada pradejo sukauti,kad masinas patraukt, judino masinas, kad signalizacija kaukt pradetu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių