Religiniai fanatikai šiurpina klaipėdiečius

Ramų pasivaikščiojimą senamiesčio gatvėmis klaipėdiečių šeimai apkartino religinio judėjimo pasekėjai. Šalia Biržos tilto vaikštinėjusius klaipėdiečius apspitęs būrys baltai apsirėdžiusių, giesmes giedančių žmonių šeimą ragino kartoti Krišnos vardą ir į veidą purškė neaiškios kilmės skysčio.

Apsupo būrys asmenų

Vasario 1-osios vakarą jauna šeima tikėjosi praleisti grožėdamasi uostamiesčio gatvėmis ir žiema.

Tačiau senamiestyje jie buvo sutrikdyti vienos religinės bendruomenės atstovų, kurie anot klaipėdiečių, elgėsi itin įžūliai.

Su vyru ir mažamečiu vaiku netoli Biržos tilto laiką leidusi moteris pasakojo, jog būgnus mušančius žmones pastebėjo iš toli.

"Nespėjus susivokti, buvome apsupti būrio asmenų. Vyro jie kažko nerišliai paklausė ir po sekundės įbruko kalendorių su dievybės atvaizdu, liepė kartoti žodį "Krišna". Dar po akimirkos iš kišenės išsitraukė buteliuką su skysčiu ir papurškė juo į veidą. Norėjo tai padaryti ir sūnui, tačiau spėjau sutrukdyti", – prisiminė moteris.

Iš kišenės išsitraukė buteliuką su skysčiu ir papurškė juo į veidą.

Anot klaipėdietės, pasitraukti nuo šių asmenų nebuvo paprasta.

"Žmonės nebuvo nusiteikę piktavališkai. Kažką kalbėjo, juokėsi, tačiau atrodė tarsi apsvaigę, įkyriai lindo į akis. Jų buvo gal šeši ar septyni. Atsidūrėme apsuptyje. Galiausiai į rankas įbruko į saldainius panašių medžiagų. Tikrai nemalonu, kai vienoje lankomiausių Klaipėdos gatvių taip nutinka. Iki šiol nežinau, kokiu skysčiu jie apipurškė vyrą", – piktinosi klaipėdietė.

Saldainius – į šiukšlių dėžę

Klaipėdiečiai tikino, jog nuo religinio judėjimo atstovų nenukentėjo, nusivalius veidą jokių žymių neliko, saldainius tiesiog išmetė į šiukšlių dėžę.

Vis dėlto pora teigė buvusi sutrikdyta tokio akiplėšiško elgesio.

Tai ne pirmas atvejis, kai uostamiesčio gyventojai skundžiasi įžūliu religijų išpažinėjų elgesiu.

Prieš mėnesį panašioje situacijoje atsidūrė antrus metus Klaipėdoje gyvenanti Ilona.

Tąkart, kaip pasakojo pašnekovė, su Jehovos liudytojomis prisistačiusiomis moterimis ji susidūrė prekybos centre "Akropolis".

Ilona ruošėsi eiti į vieną parduotuvę, kai prie įėjimo ją sustabdė dvi egzotiškos religijos atstovės.

"Jos ėmė klausinėti, ką žinau apie šią religiją, kokia mano nuomonė. Atsakiau, kad šiuo judėjimu nesidomiu, tačiau atsakymas jų netenkino. Domėjosi, dėl kokių priežasčių esu nusiteikusi priešiškai, į rankas bruko knygutę apie religijos istoriją, tiesas. Gyvename laisvoje šalyje, tad turime teisę laisvai išpažinti skirtingas religijas. Vis dėlto, pasijaučiau nemaloniai, kai religija brukama prievarta", – prisiminė pašnekovė.

Pasijaučiau nemaloniai, kai religija brukama prievarta.

Turi palaikyti visuomenė

Valstybė pripažįsta devynias tradicines Lietuvoje egzistuojančias religines bendruomenes ir bendrijas: lotynų apeigų katalikų, graikų apeigų katalikų, evangelikų liuteronų, evangelikų reformatų, ortodoksų, sentikių, judėjų, musulmonų sunitų ir karaimų.

Netradicinės religinės bendrijos gali būti valstybės pripažintos kaip Lietuvos istorinio, dvasinio ir socialinio palikimo dalis, jeigu jos palaikomos visuomenės ir jų mokymas bei apeigos neprieštarauja įstatymams ir dorai.

Religinių bendruomenių ir bendrijų įstatyme teigiama, jog žmogaus laisvė išpažinti ir skleisti religiją arba tikėjimą negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu ir tik tada, kai būtina garantuoti visuomenės saugumą, viešąją tvarką, žmonių sveikatą ir dorovę, taip pat kitas asmens pagrindines teises ir laisves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Sako nepatinka kad religija brukama per prievarta.. prisiminkit kaip atsirado krikščionybė europos ir pasaulio šalyse..

jurgis rokis

jurgis rokis portretas
papurkstu man jie i veida taip tvociau snukin, kad laizytus. kas jiems leidzia kabinetis ir purksti i veida kazkokius sudus, vien kad trukdo su savo dainavimu negana, dar prie normaliu pilieciu lenda. slikstynes

>Zofijai

>Zofijai portretas
Kad žmogus lavintųsi ir tobulėtų reikia kad jo ne tik dvasia, bet ir intelektas kiltų. Ne tik knygų skaitymas ar padėjimas nelaimėliams yra svarbiausia, būtina įtakoti aplink bevykstančius virsmus ir prisidėti prie bendro gėrio siekio. Man visada kelia ironišką, užuojautos gailestį propaguotojai, kurie toliau apart savo nosies galiuko ir susikurto galvelėje pasaulėlio, nieko daugiau nemato.Padeda nelaimėliui?Ir nemato kaip vergvaldžiai ar niekšai skriaudžia kasdien tą nelaimėlį toliau.Tai ir gyvenkite savo mažame siaurame pasaulėlio kevale apie kurį skelbiate, kad jis didelis
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių