Rektoriumi bus dar savaitę

Kadencijos nebaigęs atsistatydinęs Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas šias pareigas eis dar savaitę, iki gegužės 2-osios, po to nauja universiteto taryba spręs, kas laikinai vadovaus įstaigai iki naujo rektoriaus rinkimų.

Ir laikinąjį, ir nuolatinį rektorių rinks nauja Klaipėdos (KU) taryba, kurios pirmasis posėdis vyks jau šiandien.

Yra išrinkti aštuoni naujos KU tarybos nariai: trys mokslininkai – Darius Daunys, Vladas Žulkus, Arvydas Martinkėnas, du studentų atstovai, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, bendrovės "Klaipėdos baldai" generalinis direktorius Vidas Mišeikis, Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Į tarybą dar turėtų būti išrinktas socialinių mokslų atstovas. Universiteto taryba sudaroma penkeriems metams iš devynių narių. Senosios tarybos kadencija baigėsi vakar.

"Mano žiniomis, nauja KU taryba rinks laikinąjį rektorių. Manau, kad nueinanti taryba pasielgė korektiškai, palikdama naujajai teisę apsispręsti tiek dėl laikinojo rektoriaus, tiek dėl naujojo KU vadovo rinkimo", – teigė naujos KU tarybos narys V.Grubliauskas.

Būtent KU taryba nustato universiteto rektoriaus rinkimų viešo konkurso būdu organizavimo tvarką, renka, skiria į pareigas ir atleidžia iš jų rektorių, nustato universiteto lėšų ir turto valdymo, naudojimo ir disponavimo jais tvarką, svarsto ir tvirtina svarbiausius su tuo susijusius sprendimus, rūpinasi parama universitetui bei atlieka kitas funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
6 tarybos nariai-šulai išvardinti su pavardėmis, o tie du studentai - tai jau ne lygis, ne žmonės, užtenka vieno bendro štampo - "du studentai"? Gerai parodomas požiūris...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių